(FOTO) Najboljša športnika Maribora sta Monika Hrastnik in Ivan Trajković

Jon Knez
09.07.2021 20:52
V Mariboru so podelili priznanja najboljšim športnikom za leto 2020. V mesto prispela tudi slovenska bakla, ki pred olimpijskimi igrami potuje po Sloveniji
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športnika Maribora 2020 Monika Hrastnik in Ivan Trajković
Andrej Petelinšek

Prvič v poletnem času in prvič zunaj. Tako je bila videti prireditev ob izboru naj športnika Maribora za leto 2020. Zbrane je nagovoril predsednik Športne zveze Maribor (ŠMZ) Tomaž Barada in izpostavil, da v Tokio potujejo kar štirje mariborski športniki. To so plavalka Katja Fain, jadralec Žan Luka Zelko, plavalec Martin Bau in takvondoist Ivan Trajković.

Med ženskimi ekipami odbojkaricam ni para.
Andrej Petelinšek
Popotovanje bakle po 212 slovenskih občinah se je ustavilo tudi v Mariboru.
Andrej Petelinšek

"Lahko smo ponosni, da se številka dviga in tja ne gremo samo tekmovat, ampak gremo poskusit osvojit tudi čim boljše rezultate," je dejal. Moderator prireditve Dejan Vedlin je ob spremljavi mariborskega kvarteta Simpatico najprej podelil nagrade za perspektivno športnico, športnika in dosežke v invalidskih športih.

Andrej Petelinšek

Trenerka plavanja je ustvarila mnoge upe

Zlata olimpijka, judoistkinja Urška Žolnir.
Andrej Petelinšek
Trenerka leta je Maja Šarac.
Andrej Petelinšek
V imenu NK Maribor je nagrado za ekipo leta prevzel direktor Bojan Ban.
Andrej Petelinšek
Slovenska olimpijska bakla je potovala skozi mesto. Foto: Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Prvo mesto gorski kolesarki in tekvondoistu

Nagrade za športnico in športnika leta sta podelila podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved in predsednik ŠMZ Tomaž Barada. V ženski kategoriji je tretje mesto osvojila odlična mariborska smukačica Ilka Štuhec, ki je na podelitvi ni bilo. Drugo mesto je pripadlo judoisti Metki Lobnik, prvo pa gorski kolesarki Moniki Hrastnik za osvojeno tretje mesto na članskem svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Leogangu.

Ivan Trajković
Andrej Petelinšek

V moški kategoriji je tretje mesto zasedel smučar Boštjan Kline za osvojeno 17. mesto v smuku na svetovnem pokalu v Val Gardeni, drugo plavalec Martin Bau, ki je med potniki na olimpijske igre v Tokio, ki se začnejo čez dva tedna. Prvo mesto v kategoriji za športnika Maribora v letu 2020 je pripadlo tekvondoistu Ivanu Trajkoviću za osvojeno tretje mesto na tekmi svetovnega pokala na odprtem prvenstvu Slovenije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta