Liga Mevza: Slovakov ne kaže podcenjevati

06.10.2021 08:20
Mariborski odbojkarji so v prvi tekmi lige Mevza v gosteh premagali Calcit, točke si obetajo tudi v današnji tekmi proti Spartaku v dvorani Tabor
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Klobučar je večkrat trčil ob blok, v katerem sta bila Uroš Pavlovič, levo, in Filip Kovačević.
BOBO

Uvodna tekma državnega prvenstva odbojkarjev med ekipama Calcita Kamnik in Merkurja Maribor minulo soboto je veljala tudi za točke srednjeevropske lige Mevza. Tekmo so s 3:1 dobili mariborski odbojkarji in na najboljši način odprli sezono, v kateri imajo visoke cilje, prvi pa je ubranitev naslova državnega prvaka.

"Zmaga v Kamniku je veliko vredna, je dobra spodbuda za nadaljevanje sezone, potrjuje, da smo na pravi poti. Obrestuje se trdo dvomesečno delo, pri katerem so mi pomagali moji najožji sodelavci," pravi trener državnih prvakov Sebastijan Škorc. "Zmaga nas ne sme zaslepiti, moramo še naprej trdo delati na treningih in na tekmah pokazati vse, kar znamo. Popuščanja ne sme biti. Igra v Kamniku je bila odsev tega, kar počnemo na treningih. Novinci so se dobro vživeli v novo igralno okolje, nekateri so pokazali to, kar od njih pričakujem, nekateri nekaj manj. O imenih ne bi govoril, fantje sami vedo, na katere merim, vsi se tudi dobro zavedajo, kaj od njih pričakujem," dodaja Škorc.

V dvorani Tabor s Spartakom

Sebastijan Škorc
Andrej Petelinsek

Boj za uvrstitev na sklepni turnir bo trd

Državni prvaki so v tekmovanju lige Mevza v minuli sezoni igrali na sklepnem turnirju, ki je bil ob koncu februarja letos v avstrijskem mestecu Zwettl. Želeli so poseči po lovoriki, a jim je to preprečil ACH Volley. V polfinalu so s 3:2 premagali Calcit, v finalu pa so z 1:3 izgubili proti ljubljanskemu klubu, ki je tretjič zapored in skupno že enajstič osvojili tovrstno lovoriko. "Liga Mevza je izredno kakovostno tekmovanje, letošnja bo v tem pogledu še bolj, tako da bo zahtevnih tekem v izobilju, na svoj račun pa bodo prišli tudi privrženci odbojke. Naš prvi cilj je uvrstitev na sklepni turnir, kar bo vse prej kot lahka naloga. Za mesto med štirimi najboljšimi se bo potegovalo več klubov, med njimi predvsem ACH, Calcit in avstrijski klub Zadruga Aich/Dob, in če imamo v mislih, da bo prireditelj sklepnega turnirja, ki še ni znan, neposredno uvrščen nanj, bo treba prvi del tekmovanja končati na najmanj tretjem mestu. Čaka nas torej težak boj, vsaka tekma in vsaka točka bo zelo pomembna," je še pojasnil Sebastijan Škorc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta