(POGOVOR) Vodja ekipe UAE: Uspeh smo želeli posvetiti Tadeju in Urški

Uroš Gramc Uroš Gramc
25.04.2022 06:31

Mauro Gianetti pravi, da živijo kot družina, in če en član ekipe ni srečen, to vpliva na vse

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za Gianettija (levo) je človeška plat pred športom in biznisom.
Uroš Gramc

Predlani je bil Tadej Pogačar tretji, lani je na Stari dami zmagal. Letos je šlo pri moštvu Emiratov marsikaj narobe že pred dirko, a na koncu je bil njihov Marc Hirschi v igri za drugo mesto. Iztržil je deveto. "Lahko bi tudi zmagali, ker je bil Marc zelo močan. Okej, proti Remcu je bilo nemogoče, bil je najmočnejši, lahko pa bil na stopničkah. Na zadnjem vzponu je pokazal, da je bil zelo močan, a se je na spustu dosti kolesarjev vrnilo, sprint je bil kaotičen kot vedno po toliko kilometrih. Lahko bi igrali tudi na Brandona McNultyja, ki pa je bil vpleten v velik padec 60 kilometrov pred ciljem. Vrnitev ga je stala veliko energije, ni mogel slediti Remcu, čeprav je bil močan. Žal se nam ni izšlo, čeprav smo želeli dober rezultat posvetiti Tadeju in Urški, ampak naše srce je vseeno danes z njima," nam je v cilju v Liegu dejal šef moštva UAE Emirates Mauro Gianetti.

Kako je ta situacija psihološko vplivala na vašo ekipo?

"Šok je, ker živimo kot družina, in če en član doživi tak trenutek, to vpliva na vse. Radi se imamo, Tadej je poseben fant in Urška je veliko z nami na ekipnih kampih. Dobro se poznamo. Takšna situacija nas ne more pustiti ravnodušnih, ampak motivacija je bila, da naredimo največ. Dirka je bila težka, ampak smo zadovoljni s predstavo moštva. Imeli smo kar veliko smole."

Pohvalno je, da ste v profesionalnem športu, ki je postal gladiatorstvo in biznis, ohranili človeško plat.

"Zame je to najpomembnejši vidik. Delamo nekaj pomembnega, resnega, okej, ampak moramo biti realistični. To je šport, to je služba, ampak so trenutki, ko je življenje pomembnejše od dirk, četudi so te zelo velike. Včasih je najprej življenje, to ni vprašanje. Trpimo s Tadejem, z Urško, če nista srečna, tudi mi nismo. To je realnost, ne moremo se pretvarjati. Zame, za našega predsednika, sponzorja je pomembna človeška plat. V teh trenutkih mesto za Tadeja ni tukaj in to je to."

Pravite, da sicer poskušate uživati v dirkanju, ohranjati pozitivno vzdušje, ampak na dirki po Franciji ste zmagali dvakrat zapored, in ker se je sezona klasik zaključila, bo počasi vse usmerjeno v vrhunec leta. Brez dvoma boste šli po tretjo zmago, ampak kljub vsej sproščenosti verjetno čutite pritisk od zunaj, če si ga že ne nalagate sami.

"Živimo iz dneva v dan z ambicijo ponoviti uspeh, ne s pritiskom in obveznostjo. Razmišljamo, enkrat nam je uspelo, mogoče nam bo še enkrat, in gremo s pozitivno miselnostjo v dirke, ne s pritiskom. Vemo, da je možno, saj nam je uspelo, so pa tu še drugi, nismo sami. Vemo, da bo bitka na vsaki dirki težka, da bo na Touru najtežja, ampak vemo, da se da. Moj cilj je prenesti kolesarjem to miselnost."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta