(PREGLED) Slovenski nastopi v Tokiu: Gomboc kljub poškodbi blizu medalje, Savšek suvereno čez kvalifikacije, Zelko blizu najboljšim

Š.R.
25.07.2021 16:00
Za slovensko uvrstitev dneva je poskrbel judoist iz Rakičana
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrian Gomboc je nastope v Tokiu začel z zmago proti Zambijcu Stevenu Manganduju.
Anže Malovrh/STA

Na drugi dan tekmovanj na olimpijskih igrah v Tokiu je za najodmevnejši slovenski dosežek poskrbel Adrian Gomboc. Judoist je v kategoriji do 66 kg kljub poškodbi kolka osvojil sedmo mesto. V prvem krogu je Prekmurec po podaljšku premagal Zambijca Stevena Manganduja, v drugem je z vazarijem ugnal Ukrajinca Georgija Zantaraja, v četrtfinalu pa je bil za našega judoista premočan Korejec Baul An, ki je kasneje osvojil bronasto medaljo.

V repasažu za bron je nastopil tudi Gomboc, a ga je tam Izraelec Baruh Šmailov premagal z iponom. Šmailov je nato v boju za drugo bronasto medaljo izgubil proti Brazilcu Danielu Cargninu, v boju za zlato medaljo pa je Japonec Hifumi Abe premagal Gruzijca Važo Margvelašhvilija.

Olimpijski krst je uspešno prestal Mariborčan Žan Luka Zelko. Jadralec je na prvi regati v razredu laser med 35 tekmovalci osvojil osmo mesto. Druga regata je bila zaradi vremenskih razmer preložena na jutri.

Suvereno je s svojim prvim nastopom v Tokiu opravil kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek. 34-letnik je kljub dotiku že v prvi kvalifikacijski vožnji postavil najboljši čas in se prebil v polfinale. Tam bo nastopila tudi kajakašica Eva Terčelj. Nosilka zastave na otvoritveni slovesnosti se je čez kvalifikacije prebila z 11. izidom.

Drugi slovenski zastavonoša, Bojan Tokić, je danes počival. Jutri ga čaka drugi krog namiznoteniškega turnirja proti Hrvatu Tomislavu Pucarju. V tretji krog se je že prebil Darko Jorgić. Naš prvi lopar, ki je bil v prvem krogu prost, je na svojem prvem nastopu tesno, s 4:3 v nizih, ugnal Španca Alvara Roblesa. V tretjem krogu bo igral proti Britancu Liamu Pitcfordu.

Edina slovenska predstavinca na cestni dirki kolesark, Eugenia Bujak, je z zaostankom 2:28 minute za presenetljivo zmagovalko, Avstrijko Anno Kisenhofer, osvojila 19. mesto in za tri mesta popravila uvrstitev Polone Batagelj iz Londona 2012, ki je do danes držala najboljšo uvrstitev slovenskih kolesark na olimpijskih cestnih dirkah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta