(VAŠ GLAS) Koliko olimpijskih medalj za Slovenijo? Do desetice lahko potegnemo!

Borut Planinšič ml.
24.07.2021 06:01
Ko gre za olimpizem, je jasno: ženske ste bolj goreče. A največji optimist je Jožef Flaško, ki nam v Tokiu napoveduje rekordno bero
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Malovrh/STA

To je to! Ko je čas za olimpizem, dekleta posekajo fante. V športni rubriki Vaš glas smo doslej kar pogrešali ženske, bralke, navijačice, debaterke. Ko pa je napočil trenutek za olimpijsko stavnico, za vprašanje, koliko medalj bo v Tokiu osvojila Slovenija, smo naenkrat dobili drugo žensko predstavnico. In tretjo. In četrto ... Naposled ste dekleta bolj junaško napovedovala usodo naše olimpijske reprezentance na nenavadnih igrah brez gledalcev. Kdo ve, morda pa ste dedci ta hip, kot vsako poletje, še bolj pri nogometu, pri igrah NK Maribor v Evropi.

Če se uresniči vaša napoved, prva slovenska medalja pade že to dopoldne, osvojil jo bo Primož Roglič.
Stanko Gruden/STA

Prav tako izjemnih osem kolajn je napovedala Petra Bombek. Ona že ve, ko pa je nekdanja serijska plavalna prvakinja in pozneje še nogometna sodnica. Božo Šetina je zlahka sledil Bombkovi: "Napovedujem osem kolajn." Milena Pučnik je ostala malo bolj previdna: "Mislim, da bomo dobili dve medalji, eno srebrno in eno bronasto."

Maja Petek je v telefonskem pogovoru skočila iz okvirov, ki nam ponujajo že kar olimpijsko klasiko, saj veste, od kolesarjev prek Kristjana Čeha v metu diska, juda s Tino Trstenjak in košarkarjev z Luko Dončićem do plezanja z Janjo Garnbret. Malo jo moti, da pozabljamo na ... "Petra Kauzerja! Iz Ria ima srebrno medaljo, zakaj je ne bi ponovil." Ob srebrni v kajaku in kanuju jih torej osvojimo še ...? "Pet. Kakšne medalje bodo, pa sploh ni važno, olimpijska medalja je olimpijska medalja, večje ni." Se kar strinjamo.

Hja, ker ste se tokrat končno množično opogumila dekleta - naj ostane tako! -, sta se v napovedi prek facebooka, da je ja javno in da ju lahko držimo za besedo, preizkusili tudi večerovki. Petra Lesjak Tušek, ki v štetju medalj napoveduje "tri, vsako svoje farbe", in Elizabeta Planinšič, ki je letvico dvignila na ... "pet. Basket ziher, judo, plezanje, disk, peta pa šlag na torto."

Hvala vam, dragi debaterji in debaterke, za sodelovanje. Ko bo olimpijskih iger konec, preverimo, kdo od vas je nostradamus. Že prej, čez dva tedna, se srečamo ob novi športni temi. In ko to berete, so naši kolesarji torej že na poti k prvi medalji, s čimer bi v vodstvo na vaši in naši stavnici lahko takoj prešel drzni gospod Flaško. Če mu spodleti v prvi napovedi, pa nič ne de, njegovo in vseslovensko olimpijsko veselje zagotovo še pride.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta