(VIDEO) Srhljiva razkritja: Z Baldwinovo pištolo so pred tragedijo za zabavo streljali v pločevinke. Sledijo ovadbe?

27.10.2021 09:45
Vse bolj jasno postaja, da je mlada snemalka na prizorišču snemanja filma Rust umrla zaradi malomarnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trenutki pred tragedijo. Halyna Hutchins se v črni bundi pripravlja na snemanje. Alec Baldwin je nekaj trenutkov kasneje za vajo izvlekel pištolo. 
Profimedia

Na mizo očitno prihaja kazenska ovadba za smrtonosno streljanje igralca Aleca Baldwina na snemanju vesterna Rust. Po pisanju Daily Maila dokumenti razkrivajo, da je Baldwin med vajo na snemanju v Santa Feju potegnil pištolo ob telesu in jo usmeril v kamero, ko je izstrelila naboj, ki je ubil snemalko Halyno Hutchins in poškodoval režiserja Joela Souzo. Očividci se spominjajo, da je sodelavec pred snemanjem Baldwinu izročili rekvizitno pištolo in mu rekel, da je izpraznjena. Medtem se je na spletu pojavila tudi fotografija, ki je nastala pred tragedijo. Na njej vidimo Hutchinsovo, ki drži kamero, medtem ko Baldwin stoji v kostumu, obkrožen s člani ekipe v cerkvenem okolju.

Halyna Hutchins je očitno umrla zaradi malomarnosti in neprofesionalnosti. 
Profimedia

Tožilka okrožja Santa Fe Mary Carmack-Altwies razkriva, da kazenske ovadbe niso izključene, za New York Times pa je povedala, da je bilo strelno orožje, uporabljeno v incidentu, pravo, četudi starinsko, in da ni šlo zgolj za rekvizit.  

Prvi pomočnik režiserja David Halls je članom ekipe dejal, da je revolver za Baldwina "hladna pištola", kar v filmarskem žargonu pomeni, da gre za varno, nenabito pištolo. 

Tožilka dodaja, da so na snemanju našli "ogromno količino nabojev" in da je bila potrebna preiskava namena tega streliva. Zdaj je znano tudi, da so s pištolo, s katero je 63-letni igralec pomotoma ubil Hutchinsovo, člani ekipe le nekaj ur pred incidentom streljali v pločevinke piva. To so počeli za zabavo in krajšanje časa. 

Alec Baldwin je neutolažljiv in se umika iz igralskega sveta. 
Profimedia

Pištola je bila ena od treh rekvizitov, ki jih je 24-letna orožarska novinka Hannah Gutierrez-Reed postavila na siv voziček. Ona naj bi bila zadnja oseba pred snemanjem v stiku s pištolo. Skupaj z dvema revolverjema jo je pustila brez nadzora na vozičku v zgodnjih urah 21. oktobra.

Prav na tej točki, razkriva insajder, je skupina članov ekipe brez vednosti režiserja vzela pištolo, z njo streljala in jo očitno nato pozabila izprazniti. Preiskava dogodkov tistega tragičnega dne še teče. Eden od igralcev v filmu je dejal, da se je ves čas snemanja prizorov streljanja počutil ogroženega. Ian A. Hudson pravi, da je bil prestrašen med insceniranim množičnim streljanjem, saj je čutil, kako veter veje iz pištol. "Zdelo se je preveč realistično in nevarno," se spominja.

Ranč Bonanza Creek v okrožju Santa Fe, kjer je prišlo do incidenta.
Profimedia

Baldwin je Hutchinsovo ustrelil v prsni koš, nekaj trenutkov kasneje je dejala, da ne čuti nog, in se začela opotekati nazaj. Strel je bil usoden, prijatelji in svojci snemalke pa so prepričani, da sta njeni mnogo prerani smrti botrovali malomarnost in neprofesionalnost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta