(VIDEO) Sanjala sta o skupnem življenju, a je življenje 22-letne zvezdnice končala nesreča

D.Ži
17.01.2022 10:20

Ni je več, a pozabljena ne bo nikoli. Pevka Aaliyah, ki je leta 2001 mnogo prezgodaj umrla, bi te dni praznovala 43. rojstni dan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Aaliyah na podelitvi MTV-jevih nagrad leta 2001. 

Profimedia

Princesa R&B-ja, kot so nekoč imenovali priljubljeno pevko Aaliyo, bi te dni praznovala 43. rojstni dan, a žal je umrla že leta 2001. Njena smrt je za svojce in svetovno glasbeno sceno bila popoln šok.  

Pevka s polnim imenom Aaliyah Dana Haughton se je rodila v New Yorku in odraščala v Detroitu, z glasbo pa se je začela ukvarjati že kot deklica. Mama jo je zgodaj vpisala na ure petja, kasneje je nastopala tudi na porokah in dobrodelnih zabavah, že pri desetih letih pa se je prijavila za nastop v priljubljeni oddaji.

Aaliyah in glasbeni kolega Jay Z leta 2000. 

Profimedia

Svojo prvo ploščo je posnela pri 12 letih, njen prvi uradni mentor je bil kontroverzni glasbenik R. Kelly. Z njim je napisala in posnela svoj prvi album, ki je izšel, ko je bila stara 14 let. Že takrat so ji vsi napovedovali bleščečo kariero, napovedi so se uresničile, saj je z vsakim novim singlom blestela na glasbenih lestvicah. 

Timbaland in Missy Elliot sta jo ponesla v glasbena nebesa z drugim studijskim albumom, ki sta ga naredila skupaj z njo. Prodan je bil v milijonih izvodov po vsem svetu. Aaliyah je živela polno življenje in bila na vrhuncu kariere, ko se je njeno življenje nenadoma končalo v tragični letalski nesreči 25. avgusta 2001.

V času smrti je bila Aaliyah stara le 22 let in je bila na vrhuncu slave. Njeno poslovno življenje je bilo polno velikih uspehov in dosežkov, srečna je bila tudi v zasebnem življenju. Producent Damon Dash, s katerim je bila takrat v zvezi, je pred kratkim spregovoril o njuni ljubezenski zgodbi in razkril še eno neznano podrobnost iz njenega življenja.

Danes uspešen medijski tajkun, podjetnik in filmski producent je z Aaliyo hodil leto pred nesrečo. Spoznala sta se na košarkarski tekmi prek skupnega računovodje Barryja Klarberga. Takoj sta si bila všeč, vendar sta se odločila, da bosta najprej dobra prijatelja.

V nedavnem intervjuju za Entertainment Tonight se je Damon spomnil njunih začetkov in predstavil javnosti manj znano stran slavne pevke. Odkril je, da ju je še dodatno povezala ljubezen do branja knjig. Intelektualni pogovori in debate so utrdili njun odnos.

"Bila sva nerazdružljiva," je priznal Damon in dodal, da sta se odločila romanci dati priložnost. Iz prijateljev sta nastala ljubimca. 

Danes 50-letni producent trdi, da jima je uspelo ustvariti nepozabno razmerje, skrito pred očmi javnosti, pa tudi o poroki sta se vse bolj resno pogovarjala. Dogovorila sta se, da bosta šest mesecev živela skupaj in videla, ali bosta dobro prenašala drug drugega. Njune sanje o poroki se žal niso uresničile.

Od žalosti skružena pevkina družina na pogrebi, 31. avgusta, v New Yorku, šest dni po nesreči. 

Profimedia

Dvajset let po njeni smrti Damon obžaluje, da ni ustvaril še več skupnih spominov z njo. Oba sta bila zaposlena, ambiciozna, delala sta na veliko projektih, tako da nista imela veliko časa, da bi bila skupaj toliko, kot sta si želela. "Vedno sva se imela čudovito, ko sva se videla, je vedno vse bilo nekako sveže," je dejal. 

Danes ga tolaži misel, da je Aaliyah postala angel in bdi nad njim, družino in prijatelji.

22-letna Aaliyah je takrat ravno končala snemanje svojega zadnjega videospota na Bahamih za singl "Rock the Boat" in se vračala domov v ZDA, a je na letalu, s katerim je potovala z ekipo, bilo bistveno več prtljage in opreme, kot je bilo dovoljeno, pa tudi potnikov je bilo preveč. Poleg nje je le 60 metrov od mesta vzleta življenje izgubilo še osem članov ekipe.

Aaliyah še zdaleč ni pozabljena.

Profimedia

Preiskava nesreče je pokazala, da je pilot ponaredil potrebna potrdila za pridobitev dovoljenja za letenje, v času nesreče pa je bil tudi pod vplivom opiatov in alkohola.

Od leta 2019 na pevko v Los Vegasu spominja tudi voščena lutka v muzeju Madame Tussauds.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta