(VIDEO) Svetovno znana pevka umrla pri padcu z balkona, ker je želela videti polno luno

D.Ži
01.02.2021 09:31
Mnogo prezgodaj se je končalo življenje nadarjene Sophie Xeon, v kateri nekateri vidijo eno najpomembnejših glasbenic zadnjega desetletja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Sophie, škotska glasbenica, ki je bila nominirana za grammyja, velja za eno tistih umetnic, ki so premaknile meje popa 21. stoletja. A ni dolgo trajalo. Dočakala je le 34 let, piše Guardian. Novico o mnogo prerani smrti priljubljene pevke je potrdil njen menedžer, ki je razkril, da je življenje izgubila zaradi tragične nesreče. "Prosimo vas za zasebnost in spoštljiv odnos ter sočutje do njene družine," je dodal. "Ena najbolj vplivnih umetnic zadnjega desetletja. Ne le zaradi genialne produkcije in ustvarjalnosti, temveč tudi zaradi sporočila, ki ga je pošiljala. Ikona osvoboditve," razmišlja menedžer.  

Profimedia

Sophie Xeon, sicer trans ženska, se je rodila in odrasla v Glasgowu, njen debitantski singel Nothing More to Say je objavila leta 2013. Do širšega občinstva se je prebila leta 2018 s pesmijo Bipp, njen debitanstki album  Oil of Every Pearl’s Un-Insides, ki je bil nominiran za grammyja, je eden najbolj ocenjenih albumov v katerem koli žanru. Sophie je sodelovala tudi z reperjem Vinceom Staplesom, indie duom Let’s Eat Grandma, pop pevci, kot so Charli XCX, Madonno, Kim Petras in drugimi.

Umrla je v Atenah, kjer je živela. Zdrsnila je z balkona, medtem ko je poskušala čim bolje videti polno luno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta