(VIDEO) Uspešnico MMMBop so posneli pred 24 leti, danes pa pojoče brate le še težko prepoznamo

D.Ži
10.12.2021 12:00

Skupina Hanson se je v zgodovino zapisala s skladbo, ki je konec 90-ih obnorela svet. Glasbo ustvarjajo še danes.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Skupina Hanson leta 1997. 

Profimedia

Minilo je 24 let, odkar so izdali svojo največjo uspešnico, bratje Hanson pa se z glasbo ukvarjajo še danes. V času, ko internet še ni zavladal svetu, so vse radijske postaje kot za stavo vrtele skladbo MMMBop, ki je do danes ostala največja uspešnica družinskega tria, močno je tudi zaznamovala kariere treh mladeničev v poznih 90-ih letih.

Isaac, Taylor in Zac Hanson so bili nekoč znani po dolgih laseh, pisanih majicah in ogrlicah, ki so jih nosili, a so se od takrat zelo spremenili. Skupina je bila ustanovljena leta 1992 in od takrat ni nikoli nehala ustvarjati nove glasbe. Kar vas bo morda presenetilo. Ob ustanovitvi skupine so bili fantje stari 11, 9 in 6 let. Zadnji album "String Theory", ki vsebuje 22 pesmi, vključno z njihovo veliko uspešnico, je izšel pred dvema letoma. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih njihove skladbe še naprej potujejo po svetu, člani skupine izvajajo dobrodelne koncerte, razglasili so celi "Hanson Day", praznovanje, ki naj bi bilo namenjeno njihovemu ustvarjanju. 

Poleg glasbe imajo slavni bratje še eno veliko strast - pivo. Zagnali so podjetje The Hanson Brothers Beer Co., ki ima sedež v njihovem domačem mestu Tulsa, dobiček pivovarne pa podarjajo v dobrodelne namene. S prodajo vsake steklenice piva lahko kupci brezplačno prenesejo eno od njihovih pesmi, slogan pivovarne pa je: "Pivo + glasba = super".

Leta 1998, ko si je cel ves svet prepeval njihovo skladbo. 

Profimedia

Bratje Hanson so odraščali v družini sedmih otrok, vsi trije pa imajo zdaj skupaj kar 13 otrok. V enem od nedavnih intervjujev so poudarili, da njihovi otroci veliko časa preživljajo skupaj, družijo pa se tudi na turnejah in med sproščenimi igrami z družino. 36-letni Taylor ima z ženo Natalie Bryant šest otrok, par pa se je poročil leta 2002. 34-letni Zac in njegova žena Kate Tucker imata štiri otroke, 40-letni Isaac in Nicole Dufresne pa tri otroke.

Profimedia

Slavni bratje so zelo ponosni na svojo pesem MMMBop, za katero trdijo, da so jo odlično posneli, saj lahko vsakih nekaj let izdajo drugo različico pesmi, zvok pa še vedno ostane pristen.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta