Premogovnik Velenje štipendira in zaposluje

(VK, STA)
14.02.2021 10:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kljub načrtu zapiranja Premogovnik Velenje išče kadre in zaposluje.
Rozmari Petek

Premogovnik Velenje še naprej štipendira mlade, ki se izobražujejo v rudarskih, strojnih in elektro programih. V letošnjem šolskem letu jih štipendirajo 49. V rudniku se v okviru vajeniškega sistema usposablja 12 vajencev, skupina Premogovnik Velenje pa je lani zaposlila tudi več kot 100 novih delavcev.
Z novim šolskim letom nameravajo v Premogovniku Velenje nabor prostih vajeniških mest razširiti še na programa mehatronik operater in oblikovalec kovin-orodjar. Kandidatom v programih geostrojnik rudar in geotehnik, ki se bodo v naslednjem šolskem letu prvič vpisali v prvi letnik, pa bodo podelili dvakratni znesek osnovne štipendije.
Kot so zapisali, namreč ustrezno usposobljen kader že vrsto let pridobivajo prav iz nabora svojih štipendistov, ki jih prek opravljanja obvezne prakse spremljajo že v času šolanja. Opravljanje obvezne prakse omogočajo tudi drugim dijakom in študentom, tako je lani kljub epidemiji prakso pri v rudniku nemoteno opravljalo preko 110 praktikantov.
Izdelan imajo tudi sistem vzgajanja lastnega kadra s pomočjo dejavnosti praktičnega usposabljanja. Te praktične izkušnje pomenijo veliko prednost ob zaposlitvi, so zapisali v sporočilu za javnost.
Poleg tega so sporočili, da bodo tudi v prihodnje nadaljevali trend zaposlovanja oz. nadomeščanja upokojenih sodelavcev, saj za zagotavljanje stabilne proizvodnje potrebujejo ustrezen kader. Delovna mesta z visoko dodano vrednostjo bodo, kot do dodali, zagotovili tudi za čas, ko bo rudnik prenehal z odkopavanjem premoga.
Predlog strategije prestrukturiranja premogovnih regij predvideva tri različne scenarije opustitve rabe premoga v savinjsko-šaleški regiji, kjer poleg Premogovnika Velenje obratuje še Termoelektrarna Šoštanj, in sicer leta 2033, 2038 ali pa leta 2042.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta