Ribnica na Pohorju: Rezultat preiskav na afriško prašičjo kugo negativen

28.09.2021 10:00
Divji prašič je bil ustreljen in nato najden poginjen, sporočajo z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
arhiv Večera

Poročali smo, da so v nedeljo na območju občine Ribnica na Pohorju našli poginulega divjega prašiča. Zaradi suma na prisotnost afriške prašičje kuge (APK) je bila o tem obveščena Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

"Včeraj popoldne nas je Nacionalni veterinarski inštitut obvestil o negativnem rezultatu opravljenih preiskav na APK pri poginulem divjem prašiču, ki ga je v nedeljo na območju občine Ribnica na Pohorju našel lovec Lovskega društva Podvelka. Lovec je o najdenem poginulem divjem prašiču skladno z zakonodajo in ustaljeno prakso obvestil regijski center za obveščanje v Mariboru in upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Divji prašič je bil ustreljen in nato najden poginjen. Zaradi zgodnjega odkrivanja bolezni je treba prijaviti najdbo vsakega poginulega divjega prašiča ter ga preiskati na prisotnost virusa APK," sporočajo z  ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta