(ZAHTEVAM) Tara Ledinek: Za pravice in perspektivo mladih, pošteno in v državljane usmerjeno vodenje

P.L.T.
14.03.2022 08:28

Kaj predsednica Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Tara Ledinek pričakuje po volitvah, katere pravice so zanjo ključne in zakaj. Kaj si nadeja tudi kot bodoča zdravnica in kakšna naj bo komunikacija vladajočih z državljani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tara Ledinek, Mladinski svet Ravne
Nejc Strojnik

"Kot zagovornica pravic mladih od nove vlade v prvi vrsti pričakujem konstruktivno reševanje stanovanjske problematike z usmeritvijo v gradnjo stanovanj, ki bodo mladim finančno dostopna. Pričakujem usmeritev v optimizacijo izobraževalnih programov s poudarkom na spodbujanju logičnega mišljenja (in ne faktografskega znanja), saj naša država potrebuje razmišljujoče mlade, ki bodo gradili prihodnost. Potrebna je preusmeritev mladih v deficitarne poklice in izobraževalne programe z zagovarjanjem enakopravnosti poklicev in z zmanjšanjem plačnih razlik – ki so (pre)pogosto vodilo mladih, ko se odločajo za karierno pot. Z vidika zdravja mladih, kot bodoča zdravnica mimo tega ne morem, spremembe pričakujem predvsem na področju duševnega zdravja, konkretno, z destigmatizacijo in izboljšanjem dostopnosti do psihoterapevtske obravnave ter po zgledu več evropskih držav vključitvijo te v čim večji meri v področje javnega zdravstva. Nadejam se še usmeritev v reševanje okoljske problematike, spodbudo uporabe javnega prometa, izboljšanje prometne infrastrukture, s tem decentralizacijo države in izboljšanje dostopnosti (do naše regije). Predvsem pa od nove vlade, neodvisno od situacije in uvedenih sprememb, pričakujem jasno, smiselno in nedvoumno komunikacijo z državljani, zagovarjanje miru in zavračanje vsake oblike nasilja ter ohranitev svobode izražanja. Optimistično pričakujem pošteno in v državljane usmerjeno vodenje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta