Tadej Pogačar bo po osmem mestu na kronometru v Parizu slavil drugo zaporedno zmago na dirki po Franciji

A.L., STA
17.07.2021 18:05
Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo po osmem mestu na kronometru od Libourna do Saint-Emiliona (30,8 km) skupni zmagovalec 108. dirke po Franciji. Dvaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi mora v nedeljo za potrditev druge zaporedne zmage na Touru preživeti zgolj še zadnjo, slovesno etapo do Elizejskih poljan v Parizu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
reuters

Današnja vožnja na čas je sicer pripadla Belgijcu Woutu Van Aertu (Jumbo-Visma). Belgijec je slavil s časom 35:53, drugo mesto je v etapi pripadlo Dancu Kasperju Asgreenu (Deceuninck-Quick-Step) z zaostankom 21 sekund. Tretji je bil prav tako Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki je zaostal 32 sekund.

Pogačar (UAE Team Emirates) je v cilj prišel z zaostankom 57 sekund, zasedel pa je osmo mesto in zanesljivo ubranil prednost pred zasledovalci. V Parizu bo tako v nedeljo slavil drugo zaporedno zmago na Touru.

V skupnem seštevku bo Pogačar v Pariz pripeljal prednost 5:20 minute pred najbližjim zasledovalcem Vingegaardom, na tretjem mestu pa bo dirko po Franciji sklenil Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), ki za vodilnim zaostaja 7:03 minute. Danes je v kronometru zasedel 23. mesto.

Ostala slovenska predstavnika sta drugi kronometer na letošnjem Touru zaključila v ozadju. Po petkovi zmagi v 19. etapi je Matej Mohorič (Bahrain Victorious) tokrat s časom 42:04 zasedel 140. mesto z zaostankom 6:11 minute za zmagovalcem.

Nekoliko hitrejši od 26-letnika iz Podblice je bil na koncu tudi Luka Mezgec (BikeExchange), ki je v cilj prišel s časom 41:10 in zasedel končno 118. mesto.

V nedeljo bo na vrsti le še slovesna etapa od Chatoua do pariških Elizejskih poljan (108,4 km). V zaključku se bodo za zmago udarili najboljši sprinterji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta