Aglaje s koncertom Adiemus napolnile Športno hišo v Radljah, to pa verjetno ni bila njihova zadnja izvedba

Urška Polanc Urška Polanc
18.06.2024 12:15

Veličastni koncert ženskega pevskega zbora Aglaja, s katerim se je zaključil letošnji Ars fest, je navdušil publiko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ženski pevski zbor Aglaja, Ars fest 2024, Športna hiša Radlje 
Urška Polanc

Napoved organizatorjev o veličastnem zaključku Ars festa v Radljah je bila uresničena. Četudi pevke Ženskega pevskega zbora Aglaja koncerta zaradi vremensko nestanovitne nedelje niso mogle izvesti na prostem, se je športna hiša vnovič izkazala za koncertu takšnega kova primerno. S pravim glasbenim popotovanjem, glasbenim delom skladatelja Karla Jenkinsa z naslovom Adiemus: Songs of sanctuary oziroma Pesmi svetišča, so očarale skoraj do konca napolnjeno športno hišo. Publika je prisluhnila devetim skladbam, katerih besedilo je v izmišljenem jeziku, ob tem pa spremljala koreografijo in svetlobne učinke. Dekleta je spremljal festivalski orkester, ki ga je sestavljala flavtistka,15 godalcev in 5 tolkalcev. Pevkam je po več mesecih uspelo uspešno izpeljati svoj največji projekt do zdaj. Zborovodkinja Kerstin Pori se zahvaljuje vsem, ki se zaradi zbora odrekajo toliko drugim stvarem v življenju: "To se mi zdi, da je danes že redkost, in poleg služb, družine, študija, še to delamo na zelo visokem nivoju. Hvala tudi vašim družinam, partnerjem, da vas podpirajo pri tem. Na koncu je vedno vse poplačano, je pa pot do tega včasih res težka. Hvala, da vztrajate!" 

Ženski pevski zbor Aglaja, Ars fest 2024, Športna hiša Radlje
Urška Polanc

Kljub napornim zadnjim mesecem so dekleta vesela, da so lahko del tako neverjetnega projekta. Povedale so, kako čarobno je bilo zanje stati na odru z dodatkom luči, gibov in orkestra in peti mojstrovino Jenkinsa. "Po odhodu z odra se je na vsaki izmed nas pojavil ogromen nasmešek in dobra energija, ki smo jo med koncertom delile s publiko. Sledili so objemi, čestitke in vriski veselja in zadovoljstva, da nam je uspelo izpeljati še enega izmed koncertov, ki smo si ga zadale. Vsekakor menimo, da to ni bila naša zadnja izvedba Adiemusu in, da ga bomo po vsej verjetnosti izvedle še kje drugje v Sloveniji," so še sporočile. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta