Ars fest: Aglaja to nedeljo v Radljah z največjim koncertom do zdaj

Urška Polanc Urška Polanc
14.06.2024 08:00

To nedeljo, 16. junija, bo ob 20.30 Ars fest v Radljah zaokrožil ženski pevski zbor Aglaja, ki se bo predstavil z novim glasbenim projektom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glasbo bodo dekleta nadgradila z gibi, ognjeno sceno in odrskimi lučmi.
Kerstin Pori

Po odmevnem koncertu V soju broadwayskih luči ob spremljavi Big banda Radlje, ki so ga članice Aglaje izvedle septembra 2022 in nato lani na Ars festu ponovile, se bo ženski pevski zbor to nedeljo pod vodstvom zborovodkinje Kerstin Pori predstavil z novim spektakularnim glasbenim projektom.

Gre za glasbeno delo skladatelja Karla Jenkinsa Adiemus: Songs of sanctuary oziroma Pesmi svetišča, v katerem je združil različne glasbene elemente, vključno z zborovskim petjem, etničnimi vplivi in simfoničnimi aranžmaji. Delo je sestavljeno iz devetih skladb. Besedila so v izmišljenem jeziku. Projekt so Aglaje pripravljale več mesecev in sodelovale tudi z več zunanjimi ustvarjalci. Zbor bo na koncertu spremljal festivalski orkester, ki ga sestavlja flavtistka,15 godalcev in pet tolkalcev. Glasbo bodo dekleta nadgradila z gibi, ognjeno sceno in odrskimi lučmi.

Aglaja
Kerstin Pori

V zadnjih mesecih so imele tudi nekaj delavnic z zunanjimi ustvarjalci, in sicer so grleno petje izpopolnjevale pri Zvezdani Novaković, koreografijo pa z Dalando Diallo. Za pevke so bili zadnji meseci precej naporni, saj so poleg rednih tedenskih vaj imele tudi intenzivne vaje v CŠOD Peca, kjer so pevsko izpopolnjevale Jenkinsovo uspešnico. Nekajkrat so imele tudi poldnevne vaje, vsaka od njih pa je petje in ples vadila še doma. Kar nekaj težav so jim povzročala tudi besedila, saj gre za izmišljen jezik, pri katerem je veliko besed zelo podobnih, besede pa se tako večkrat razlikujejo za eno samo črko. Koncert bo v Športni hiši Radlje ob Dravi. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta