Božični koncerti pihalnih orkestrov postali železni repertoar koroških občin

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
24.12.2022 15:38

Decembra na Koroškem številni koncerti pihalnih orkestrov, ki prazničnemu dogajanju postavijo piko na i.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pihalni orkester Prevalje
Petra Jevšnikar

Koncerti pihalnih orkestrov so na Koroškem okoli božiča postali prava stalnica in železni repertoar dogajanja v številnih občinah. Na Prevaljah so sobotni koncert poimenovali Božičkovo potovanje, povezoval ga je Tilen Artač, za pevske vložke pa je poskrbel Luka Pernek. Dokaz, da so takšni dogodki še kako po meri ljudi, je tudi odlično napolnjen Družbeni dom. Po dveh koronskih decembrih, polnih omejitev, so ljudje (več kot očitno) še toliko bolj željni dogajanja. Prav tako v soboto, je koncert pod vodstvom dirigenta Mihe Šrimpfa pripravil Pihalni orkester Muta, slavnostno pa je bilo tudi v sosednji Vuzenici, kjer je nastopila Vaška godba Vuzenica, ki jo je na vokalu spremljal legendarni Alfi Nipič.

Če so ponekod uživali že teden dni pred božičem, pa bo na Ravnah, tradicionalno, pestro ravno 25. decembra. Božično novoletni koncert se bo v športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca začel ob 19. uri, pihalnemu orkestru železarjev Ravne pa se bo kot solist pridružil Matjaž Mrak. Na isti dan, le da ob 18. uri, se koncert obeta tudi v Mežici, kjer bodo v športni dvorani tamkajšnje osnovne šole nastopili člani Pihalnega orkestra Rudnika Mežica, ki jih bo spremljala Ditka. Podoben koncert so pripravili že 10. decembra v Črni, kjer se jim je prav tako pridružila Ditka.

Na božični večer slavnostni koncert pripravlja tudi Pihalni orkester Slovenj Gradec, ki bo s programom v športni dvorani v Slovenj Gradcu začel ob 17. uri. Tako kot drugi, bodo tudi oni poskrbeli za izjemno vokalno spremljavo, pridružila se jim bo namreč Maja Keuc – Amaya. Za božično vzdušje bo poskrbel tudi Mestni pihalni orkester Radlje ob Dravi, ki bo pod vodstvom dirigenta Dejana Kusa koncert pripravil v nedeljo ob 19. uri v Kulturnem domu Radlje. Gost večera bo Nejc Miklošič. Že v petek, 23. decembra, pa Godba na pihala Ojstrica, ki velja za najstarejšo na Koroškem, vabi na koncert v športno dvorano osnovne šole Dravograd. Pod taktirko dirigentke Eve Mori bodo začeli ob 19. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta