Dravograd: Dejan Vivod s prvencem navdušil domačo publiko

Brina Kerič Brina Kerič
07.07.2024 09:51

Dejan Vivod je s predstavitvijo prvega albuma otvoril praznovanje občinskega praznika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Vivod je domače občinstvo, ki je napolnilo prireditveni prostor, s prvim albumom navdušil.
Brina Kerič

V Dravogradu je Dejan Vivod pred domačo publiko skupaj s spremljevalnim ansamblom in glasbenimi gosti predstavil svoj prvi album, ki nosi simbolni naslov Da ne ostane skrito. Album je delo dveh življenjskih obdobij - dveh desetletij nazaj, ko je prvič stal na odru in obdobja, ko je ponovno našel čas za glasbo. Vivod namreč prihaja iz družine, ki je bila vedno predana nogometu, zato kot otrok ni nikoli pomislil, da bi se ukvarjal s čim drugim, kaj šele z glasbo. Leta 2004 pa se je prijavil na pevsko tekmovanje Bodi idol, izbran pa je bil med 12 finalistov in napredoval vse do finala. Kasneje je spoznal glasbenika, avtorja in producenta Francija Zabukovca, s katerim sta ustvarila pesem Pojemo o morju soncu, s katero je VIvod nastopil na Melodijah morja in sonca leta 2006, naslednje leto pa je nastopil tudi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije. Razpet med športom in glasbo, se je odločil posvetiti športu, a ljubezen do glasbe je ostala. Obdobje epidemije je v njem znova prebudilo ustvarjalnost, nastale so številne pesmi, vse skupaj pa je posnel v studiu, kjer so mu kot aranžerji in producenti pomagali Franci Zabukovec, Dejan Dimec, Luka Krof in Gorazd Čepin. Album je ustvaril brez pretiranih ciljev in pričakovanj za prihodnost, izžareva pa ljubezen do glasbe, ki je ostala, tudi ko je zadnja leta v ospredju bil nogomet. Obiskovalcem je kot darilo namenim USB album, so pa pesmi prosto dostopne na vseh platformah in njegovi spletni strani, kjer lahko obiskovalci najdejo tudi besedila. Kot je povedal, raje vidi da ljudje dajo denar dajo v dobrodelne namene in se ob tem spomnijo nanj in na ekipo, ki mu je pomagala, da je ta album ugledal luč sveta.

S predstavitvijo prvega albuma je Vivod otvoril praznovanje občinskega praznika, za zabavo pa so v naslednjih dneh poskrbeli še Polkaholiki, Fehtarji, Koala Voice in Tabu. Praznovanje so v soboto zaključili z Dravograjsko nočjo, nastopili pa so Kingstoni in Tanja Žagar.

Praznovanje občinskega praznika, Dravograjska noč, 2024
Brina Kerič

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta