Dravograd: Vrhunec dogajanja v mesecu juliju

Brina Kerič Brina Kerič
15.06.2024 08:05

V Dravogradu bodo ob tradicionalnem občinskem prazniku praznovali kar tri tedne. Skoraj vsi dogodki brezplačni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na novinarski konferenci so predstavili vrhunec dogajanja v sklopu Traberkfesta. 
Brina Kerič

Januarja so v Dravogradu predstavili nov logotip in značko Traberkfest, pod katero potekajo vsi večji dogodki v občini in okolici. Kot so že takrat povedali, so želeli večje dogodke bolj izpostaviti, njihov cilj pa je bil, da ob napovedi dogodka in znaku obiskovalcu vedo, da bodo dobili dobro vsebino. Po uspešno izvedenih prvih dogodkih v marcu in aprilu nadaljujejo z izvedbo številnih dogodkov, vrhunec dogajanja pa bo v ravno v prihajajočih poletnih mesecih, predvsem v mesecu juliju, ko Dravograd obeležuje občinski praznik.

Prireditvam letos več finančnih sredstev

"Z dogodki pričenjamo že to nedeljo, kar pomeni, da bomo letos občinski praznik praznovali kar tri tedne," je napovedala Katja Čevnik iz Javnega zavoda Dravit. V okolici dvorca Bukovje bo namreč potekala Vesela nedel'a, ki bo namenjena družinam in najmlajšim. Za glasbeno podlago bo poskrbel Dejan Dogaja z bandom, za animacije pa animacijska ekipa Piki Poki. "Verjamem, da je program Traberkfesta dobro in pestro zastavljen," je prepričan Anton Preksavec, župan občine Dravograd. Ocenjuje tudi, da se je značka Traberkfest, pod katero organizirajo številne dogodke v občini, dobro prijela in je tudi uspešna. "Tudi v jesenskem delu se bodo odvijale prireditve, za katere verjamemo, da bodo pritegnile širši krog ljudi iz celotne Koroške," meni Preksavec. "Zelo sem zadovoljen, da smo s prihodom novega župana veliko več naredili in organizirali številne dogodke, ki so širšega značaja za koroško regijo. S pomočjo župana pa smo lahko tudi povečali sredstva, ki so namenjena tem prireditvam," pa pravi Žarko Tomšič, direktor Javnega zavoda Dravit. Kot je povedal, so v preteklih letih tovrstnim prireditvam namenjali okrog 30 tisoč evrov, lani okrog 45, letos pa je tem prireditvam namenjenih kar 100 tisoč evrov. Računajo tudi na dober obisk in odziv občank in občanov. Dravograd bo praznoval skozi celo leto, že na začetku tega leta pa so napovedali še večje praznovanje v prihodnjem letu, ko bo Dravograd praznoval 840 let prve omembe. Želijo si namreč, da bi Dravograd bil prepoznaven kot destinacija, ki je primerna za življenje ter številne prireditve in dogodke, ki jih je v preteklosti bilo manj.

Pestro poletno dogajanje

"Prvih pet dogodkov je že za nami, sedaj pa bodo prireditve dosegle vrhunec," je napovedala Čevnikova. Praznovanje občinskega praznika bodo pričeli že to nedeljo z zabavo za družine, 21. junija bo občina Dravograd gostila festival Suha, 22. junija pa bo na sporedu Most okusov, ki ga je lansko leto KUD COREoška s pomočjo občine in Javnega zavoda Dravit organiziral prvič, doživel pa je izjemen odziv. Letos napovedujejo še bolj pestro ponudbo. "Vmes imamo še precej manjših, a nič manj pomembnih prireditev, kot so koncerti v Bukovju, odprtja razstav, tradicionalni pohod na Košenjak in številna druga," pravi Čevnikova. Največje prireditve pa se bodo odvile od 3. do 6. julija. "Tudi letos nadaljujemo s tradicijo, da dogajanje okoli občinskega praznika podaljšamo za še en dan. Lani smo navdušili oboževalce rocka, letos pa bo 4. julija poudarek na zabavni glasbi," je napovedala Čevnikova. Nastopili bodo namreč Polkaholiki in Fehtarji. 5. julija bodo na Rock Dravogradu nastopili Koala Voice in skupina Tabu, 6. julija pa bodo nastopili Tanja Žagar, Kingstoni in trubači. Vstop na vse dogodke, razen festivala Suha-Dravograd in bonus dneva s Polkaholiki in Fehtarji, je prost. S prireditvami pa bo KUD COREoška nadaljevalo tudi avgusta, ko bosta v Dravogradu nastopila Milan Kamnik in Siddharta, septembra pa zaključujejo z letnim kinom, kjer bodo predvajali film Gepack, prišla pa bo tudi igralska zasedba.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta