Dravograd: Z novim logotipom in številnimi kulturnimi dogodki obujajo mesto

Brina Kerič Brina Kerič
16.01.2024 12:30

V Dravogradu predstavili nov promocijski logotip in kulturne dogodke za prvih nekaj mesecev. Vrhunec dogajanja bo v poletnih mesecih. Kaj vse si lahko obetamo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Dravogradu so predstavili nov promocijski logotip in kulturne prireditve, ki se bodo odvile v prvih štirih mesecih novega leta. 
Brina Kerič

Občina Dravograd je predstavila nov promocijski logotip, ki so ga sprejeli na zadnji seji občinskega sveta. Naznanili pa so tudi pestro kulturno dogajanje v prvih štirih mesecih novega leta. Vsi večji dogodki v Dravogradu in okolici bodo potekali pod značko Traberkfest.

Glavno sporočilo povezovanje

Nov promocijski logotip občine Dravograd se glasi "Dravograd povezani". Kot je pojasnila Katja Čevnik iz Javnega zavoda Dravit, nov logotip krasita modra in zlata barva, označuje stičišče rek Drave, Meže in Mislinje, kjer se mesto nahaja, glavno sporočilo pa je povezovanje. "Logotip je sodoben, brezčasen in iz enostavnih linij," je še pojasnila. "Dravograd povezuje štiri doline - Dravsko, Mežiško, Mislinjsko in nenazadnje tudi Labotsko. Povezuje dve državi, povezuje regije. Sama voda v Dravogradu pa predstavlja osnovno bit," je razložil župan Anton Preksavec. Avtorica logotipa je Tonja Gašperlin iz Šenčurja. "Promocijski logotip smo na podlagi javnega poziva in nato ocenjevanja strokovne komisije sprejeli na občinskem svetu. Služi za promocijske namene, z njim bomo opremili številne izdelke kot so majice, kape, šali," pojasnjuje Preksavec in dodaja, da z njim želijo doseči prepoznavnost doma in širše. 

Nov logotip je brezčasen in sodoben, krasita ga modra in zlata barva, glavno sporočilo pa je povezovanje.
Brina Kerič

Traberkfest kot sinonim za večje prireditve

Letos bo v Dravogradu pestro. Izpostavili so pet večjih dogodkov, ki se bodo odvili v dvorani ŠPIC D. Januarja bodo gostili Nino Pušlar, koncert pa je bil razprodan že decembra. Marca bo ob dnevu žena nastopila klapa Šufit, konec marca pa bo na vrsti stand up kabaret Iznenada Salome. Aprila bodo Dravograd obiskali Il Divji, za zabavo pa bosta poskrbela Gašper Bergant in Žan Papič. Kot sta pojasnila Čevnikova in Preksavec, bodo vsi večji dogodki potekali pod značko Traberkfest. "Večje dogodke želimo na ta način malo bolj izpostaviti. Naš cilj je, da ko obiskovalec ob napovedi dogodka vidi ta znak, ve, da bo dobil dobro vsebino," pojasnjuje Čevnikova. "Ime dogajanja je sestavljeno iz imena Traberk, starega imena za Dravograd, in latinske besede festum, ki pomeni praznik. Dravograd bo skozi celotno letošnje leto praznoval, še večje praznovanje pa se obeta prihodnje leto, ko bo Dravograd praznoval 840 let prve omembe," je razložila. Kot je dejal župan, verjame, da se bo Traberkfest prijel in da bodo občani to tudi dobro sprejeli. Največ dogajanja pa obljubljajo v mesecu juniju in juliju, ko obeležujejo občinski praznik. Z novim logotipom in številni dogodki želijo delati predvsem na promociji mesta. "Želimo, da je Dravograd prepoznaven kot destinacija, ki je primerna za življenje in številne prireditve ter dogodke," je zaključil Preksavec.

Pestro dogajanje bo v prvih štirih mesecih, največ pa se obeta od sredine junija do začetka julija, ko praznujejo občinski praznik.
Brina Kerič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta