(FOTO in VIDEO) Rimski vrelec: Pričeli so z rušenjem, danes odkrili ostrešje

Urška Polanc Urška Polanc
18.01.2021 13:40
Predviden čas rušitve je dober teden, danes so delavci pričeli s prvimi deli.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

Podjetje Rimski vrelec, ki je lani postalo lastnik istoimenskega kompleksa v Kotljah v občini Ravne na Koroškem, se je po posvetu s stroko odločilo, da bo dotrajano in nevarno stavbo hotela porušilo in tam zgradilo sodoben in trajnostno zasnovan butični hotel. Prejšnji teden so zagradili območje, na katerem bodo potekala gradbena dela, danes zjutraj pa so delavci pričeli z odkrivanjem ostrešja. Zdrav les bodo uporabili za področja, na katerih bodo gradili športni objekt, glamping. Novo ostrešje je namreč bilo na novo narejeno pred 30 leti. 

V mesecu marcu bodo pričeli z gradnjo športnega objekta. V prvi fazi bodo izgradili športni objekt, v drugi fazi glamping, v zadnji fazi pa hotel. Konec januarja bodo naredili 3D predstavitev športnega objekta, katerega dokumentacija je zaključena. V športnem objektu je predvidena kavarna z razgledom na zgornji strani, kjer je pot na Ivarčko jezero. Na travnati površini bodo postavljena otroška igrala, uredili pa bodo tudi piknik prostor. Tudi tenis bo ostal, dogradili bodo dodatno igrišče. Zagotovili pa bodo tudi dodatna parkirna mesta. Že ob otvoritvi športnega kompleksa bodo nudili nekaj novih delovnih mest, tudi ob odprtju glamping resorta, največ novih zaposlitev pa bo na voljo pred otvoritvijo hotela. "Predvidenih je 20-25 novih zaposlitev, potrebe pa se lahko še spreminjajo. Se pa številka ne bo manjšala," zagotavlja direktor podjetja Rimski vrelec Peter Čuješ.

Sedanja podoba stavbe je sicer močno zasidrana v zavest Korošcev in tudi širše. "Odzivi na rušitev so presenetljivo dobri, najde se nekaj slabih, a imam občutek, da so ljudje na naši strani, tudi vsi komentarji na socialnih omrežjih so pozitivni," je povedal Čuješ. Zanimalo nas je, če bodo tudi pri načrtih za butični hotel ohranjali to podobo, kako bo izgledala, koliko bo sob. "To je odvisno od arhitekta, ne moremu mu določiti, kako naj bi narisal. Podobe hotela še ne moremo razkriti," je dejal Čuješ in dodal, da bodo podobo razkrili v letošnjem letu. Bo pa velikost približno enaka sedanji stavbi. Projekte že pripravljajo. V hotelu bo lahko bivalo do petdeset ljudi, predvidenih je 25 sob. "Kot arhitekt je bil izbran Jure Kotnik. Gre za izjemno priznanega in dobrega arhitekta, ni dvoma, da ne bi tudi z novogradnjo na znal umestiti nek nov biser na Koroškem," je povedal Čuješ. 

Vodno zajetje ostaja odprto, naredili so oznake, da lahko ljudje do izvira dostopajo na varen način. "Izvir vode bo za osebno rabo vedno brezplačen in dostopen vsem. Ga pa bomo prestavili, da bo tudi lažje dostopen. Trenuten dostop je zdaj v zimskih mesecih dokaj nevaren, kamenje je spolzko, tudi to bomo uredili že v tem letu," je razložil. Koncesije za vodo še niso pridobili, postopek je dolg, trenutno pripravljajo dokumentacijo. Izvir namreč nameravajo izkoristiti tudi v poslovnem smislu, gostom ga bodo ponudili v različnih možnostih, z raznimi terapijami, tudi v wellness centru, ki bo v hotelu. Ta bo namenjen vsem, ne samo gostom hotela. 

Glamping načrtujejo na drugi strani potoka Kotule, zanj je predvidenih tisoč kvadratnih metrov. "Gre za območje, ki je umaknjeno, Kotula pa je nekakšna zvočna kulisa, ki glampingu pričara neko intimo. Smisel glampinga je namreč, da si umaknjen od vsega, kar je v bližini. Predvidevamo pet hiš. Šlo bo za manjši glamping, ne za velike, kot smo jih vajeni. S tem bomo še bolj poudarili zasebnost, da se lahko umakneš, spočiješ od vsakdana," je razložil direktor. 

Poudaril je še, da bo Rimski vrelec vedno odprt za vse, vsi so dobrodošli, tako domačini kot tujci. "Tukaj ne gre za zapiranje območja. Tudi očitki o butičnosti, da bo namenjen le bogatašem, niso na mestu. Butičnost pomeni to, da gre personaliziranost, da se posvetimo vsakemu gostu. Tu ne bo velikih skupin, kot smo jih navajeni, tudi covid nam je onemogočil, da privabljamo velike skupine. Kdaj bo masovni turizem spet v porastu, je vprašanje času. Želimo se posvetiti vsakemu gostu posebej," je pojasnil.

Celotna investicija je vredna okoli 3 milijone evrov, otvoritev bo v letu 2024. Turistično ponudbo bi si sicer želeli povezati tudi z Ivarčkim jezerom, je povedal Čuješ, a najprej morajo zaključiti en projekt, nato pa se odločiti za drugega. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta