(FOTO in VIDEO) V Podvelki ponoči zgorela hiša, iz katere so se rešile štiri osebe. Gasilci česa takšnega ne pomnijo

Urška Polanc Urška Polanc
06.07.2023 00:00

V požaru so se poškodovale štiri osebe. Reševalci so jih oskrbeli in tri odpeljali v UKC Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pgd Radlje Ob Dravi

Nekaj minut čez polnoč je na območju Zgornjega Kozjega Vrha v občini Podvelka zagorel stanovanjski objekt. Posredovali so  gasilci PGD Brezno - Podvelka, Ožbalt, Kapla in Vuhred. V požaru so se poškodovale štiri osebe. Reševalci ZRCK so jih oskrbeli in tri odpeljali v UKC Maribor. Po podatkih Policijske uprave Celje je ena od oseb huje poškodovana. 

Pgd Radlje Ob Dravi

Da so že gasili požare, a česa takšnega ne pomnijo, nam je povedal vodja intervencije, poveljnik PGD Brezno - Podvelka Simon Šauperl. Okoli 45 gasilcev (PGD Brezno - Podvelka, PGD Radlje, PGD Vuhred, PGD Ožbalt in PGD Kapla) je ponoči gasilo in iz gorečega stanovanjskega objekta reševalo štiričlansko družino. "Prvi poziv smo prejeli dvajset minut čez polnoč, intervencija pa še vedno traja. Objekt je pogorel do tal. Trenutno čakamo na kopač, da bomo območje prekopali, zalili do konca in sanirali. Spodaj je še žarišče, a ne moremo do njega. V stanovanjskem objektu so živeli štirje člani družine, tri so morali prepeljati v bolnišnico. Dva sta zdaj že doma pri sosedih, eden pa je ostal na zdravljenju," nam je po dolgi noči in delu, ki še ni končano, povedal poveljnik. 

Pgd Radlje Ob Dravi
Pgd Radlje Ob Dravi
Pgd Radlje Ob Dravi
Pgd Radlje Ob Dravi
Urška Polanc
Fotografija je simbolična.
Urška Polanc
Požar Podvelka, Gasilci PGD Brezno - Podvelka
Urška Polanc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta