(FOTO in VIDEO) Vlečnica na smučišču Poseka je prva v Sloveniji, ki na vrh prevaža kolesarje

Nejc Strojnik
11.06.2022 15:35

Smučišče Poseka je postalo prvo v Sloveniji s patentirannim sistemom Easy loop, ki namesto smučarjev na vrh prevaža kolesarje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Ravenski Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (ZKŠTM) je izpolnil obljubo in nadgradil vlečnico na Poseki, ki bo odslej aktivna tudi v poletnem času. Sidra, ki so sicer namenjena smučarjem so zamenjali z avstrijskim sistemom Easy Loop. Kolesarji na "vlečko" počakajo na istem mestu kot pozimi smučarji, nato pa si držalo, ki je certificirano, zapnejo za balanco. Ob morebitnem padcu, ki ga v času odprtja nismo zaznali, se "vlečka" odpne, tisti najbolj spretni se lahko navkreber peljejo celo brez da bi se držali za balanco.

Nejc Strojnik

"Gre za zelo pomembno pridobitev, ki bo prav prišla tudi našemu kolesarskemu klubu. Obetamo si več turistov, saj takšne vlečnice še ni nikjer drugje v Sloveniji. Kolesarstvo je v porastu in to moramo izkoristiti," je jasen direktor ZKŠTM-ja Dejan Pandel. Investicija je vredna slabih 20 tisoč evrov, vlečnica pa bo za zdaj obratovala ob sredah, petkih, sobotah in nedeljah, v primeru, da bo povpraševanje večje, pa bodo delovni čas še prilagodili. Kot inovativno in zanimivo je pridobitev ocenil tudi ravenski župan Tomaž Rožen. "Velika popestritev bike parka, ki se zelo lepo razvija in vseskozi pridobiva nove atrakcije. Zelo bom vesel tudi morebitnih novih turistov, ki bodo zaradi tega prišli k nam. Koroška je izjemno lepa regija, pravi raj za gorske kolesarje. Vsekakor računamo, da bodo ljubitelji kolesarjenja zaznali našo pridobitev," še pravi župan.

Da je vožnja z vlečnico povsem enostavna, so povedali tudi prvi kolesarji, ki so navdušeni, saj bodo na ta način še bolj izkoristili bike park. Ta je se je svojima dvema uradnima progama, Enduro Bavči in Šnel Pepi flow, že dodobra prijel, zdaj pa bo, kot kaže, še precej bolj obiskan. Klicev in povpraševanj se je vsulo že ko so noviteto napovedali, zdaj, ko so jo odprli, pa je zanimanja še več.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta