(FOTO) Požar v Otiškem vrhu popolnoma uničil stanovanje družine Tomšič

Urška Polanc, N.S.
13.09.2024 15:24

Včeraj popoldne je zagorelo v stanovanjskem objektu v Otiškem vrhu. Požar, ki je izbruhnil v kuhinji, je zajel celotno stanovanje in ga popolnoma uničil. Območno združenje Rdečega križa Dravograd je že začelo z zbiranjem sredstev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PGD Dravograd

Pri požaru je posredovalo 34 gasilcev iz Prostovoljnih gasilskih društev Šentjanž pri Dravogradu, Dravograd in Slovenj Gradec, ki so si pomagali tudi z avtolestvijo. Ko so požar pogasili, so prostore in celoten objekt pregledali še s termo kamero, zaradi vdihavanja dima so lastnici nudili tudi prvo pomoč. "Žena je opravljala dve deli naenkrat, mlajšega sina za vikend ni bilo in mu je želela prebeliti sobo, obenem pa je kuhala in je pozabila prižgan štedilnik oziroma ploščo. Šla je beliti, vmes pa je zagorela kuhinja. Ko je zavohala dim in prišla nazaj v kuhinjo, je bila že napol v plamenih," nam je o včerajšnji nesreči, ki se je zgodila njegovi družini, povedal direktor Javnega zavoda Dravit Žare Tomšič iz Otiškega vrha. Doma sta bila starejša otroka, ki sta nato mami poskušala pomagati pogasiti požar z odejami, a je bilo prepozno. Takoj, včeraj, nekaj čez drugo uro popoldan so sicer na pomoč prihiteli gasilci iz Šentjanža pri Dravogradu in Dravograda, prav tako iz Slovenj Gradca. Kljub temu pa je njihovo stanovanje, ki ga niso imeli zavarovanega, zgorelo v celoti.

Ogenj se je iz zgornje etaže pričel širiti tudi na podstrešje, zato so morali gasilci odpreti tudi streho. Elektriko, kurjavo bo tako potrebno popraviti v celotni hiši in streho, da ne bo puščala. "Sokrajan Dani Uršnik nam je za prvo silo ponudil stanovanje. Z ženo in mlajšim sinom bivava pri njem, starejša otroka sta pri kolegih. Zahvaljujem se vsem gasilcem za pravočasno posredovanje, da se ni požar razširil še naprej, hiša bi namreč lahko pogorela do tal. Sokrajani me veliko kličejo in želijo pomagati," je hvaležen Tomšič, ki si želi, da bi se lahko čim prej vrnili domov.

Območno združenje Rdečega križa Dravograd je medtem za družino Tomšič že odprla račun pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0001 9303 056; sklic 12092024; namen: Pomoč družini Tomšič.

PGD Dravograd
Požar, otiški vrh
Pgd Dravograd
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta