(FOTO) Ravenski odbojkarji premikajo meje, predsednik Slatinšek: Zgodovinsko!

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
14.06.2023 19:41

Ravenski župan Tomaž Rožen je v Mestni hiši sprejel tri selekcije domačih odbojkarjev, ki so poskrbele za zgodovinsko sezono. Takšna niti v slovenskem merilu ni uspela še nobenemu ob klubov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Sezona, ki jo je letos zrežiral ravenski odbojkarski klub, bo v zgodovino zapisana z zlatimi črkami. Naslov državnih prvakov so namreč slavili kar trikrat, najboljši v državi so najprej postali kadeti in fantje v mali odbojki, teden dni kasneje pa so pokal za zmagovalce dvignili še starejši dečki. Izjemen uspeh so s četrtim mestom dopolnili mladinci. "Zgodovinsko. V Sloveniji še ni bilo kluba, ki bi v vseh mlajših selekcijah igral na zaključnem turnirju in osvojil tri naslove," pravi predsednik kluba David Slatinšek, nekoč tudi sam član Fužinarja in slovenske reprezentance.

Ključ do takih uspehov je zapleten in je sestavljen iz več dejavnikov, eden od njih je odličen trenerski kader. "Na Ravnah so skozi vso zgodovino delovali odlični trenerji. Tudi zdaj nam gre delo kar dobro od rok. Predvsem pa moram pohvaliti fante. Vse, od najmlajših do najstarejših, ki so s svojim trdim delom in jekleno voljo spisali sezono za zgodovino," razloži Mitja Jež, glavni trener pri starejših dečkih, kadetih in mladincih. "Svoje delo odlično opravlja tudi Ožbalt Zmagaj, ki skrbi za mini in malo odbojko. Strokovnosti mu ne manjka in kot radi rečemo, daje temelje za naprej. Sicer pa tako nadarjenih fantov, kot jih imamo zdaj, že dolgo ni bilo. Moramo jih še naprej dobro razvijati, delovni so, tudi občina nam zagotavlja dovolj terminov za treninge. Verjamem, da bodo kmalu začeli trkati na vrata članske ekipe, kjer ne bodo le spremljevalni kader, temveč bo marsikdo hitro prevzel kakšno od vodilnih vlog," dodaja Jež.

OK Fužinar, sprejem
Nejc Strojnik

"Pravilen odnos, obnašanje"

Otroci odbojko začnejo igrati v prvem, drugem razredu, pravi Ožbalt Zmagaj, ki veliko vlogo v vsej zgodbi pripisuje tudi staršem: "Če njih ni zadaj, če oni ne skrbijo, da otroci redno prihajajo na treninge, na tekme, potem otroka nimaš. Eni otroci se v odbojki najdejo, drugi ne, prehodi med športi so v nižjih kategorijah pogosti, kar je povsem normalno. Okoli 10 leta se nato izoblikuje prava želja po odbojkarski igri. Vedno tudi poudarjam, kako pomembno je, da otroke navajamo na obnašanje na treningih, na tekmah, na pravilen odnos, ki ga morajo kasneje, kot resnejši igralci odbojke obdržati." Nekaj težav, o katerih je spregovoril predsednik Slatinšek imajo kasneje, ko njihovi igralci zaključijo srednjo šolo in gredo na študij v Ljubljano ali Maribor. "Težko jih je zadržati. To je največji problem klubov, ki smo na periferiji. Mi naredimo zelo dobre igralce, potem pa nam jih prevzamejo drugi klubi. Nekateri so po končanem študiju sicer vrnejo, a jih ni veliko. Iskati moramo alternative za člansko ekipo."

Na odbojkarje je ponosen tudi tamkajšnji župan Tomaž Rožen, ki jim je v Mestni hiši pripravil prisrčen sprejem s torto, glavni sponzor kluba, domači SIJ Metal pa je poskrbel, da so državni prvaki prejeli darila. "Na Ravnah smo eden od pomembnih epicentrov tega lepega športa. Fužinar gotovo dokazuje, da ima izjemno zdrave temelje. Ključ ni v tem, da kupujemo drage igralce, ključ je, da čim več mladih fantov pritegnemo v vaše vrste, da tukaj ustvarimo pogoje, da si ne le Ravenčani, temveč tudi drugi želijo igrati odbojko na Ravnah," je med drugim povedal župan, ponosen na številne imenitne odbojkarje, ki jih je domači klub ustvaril v zgodovini.

OK Fužinar, sprejem
Nejc Strojnik
OK Fužinar, sprejem
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta