(FOTO) Umor in samomor v Slovenj Gradcu: Skril se je v njen avto, jo ustrelil, nato sodil še sebi

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
25.09.2024 16:29

Tridesetletnik, ki je v torek v industrijski coni v Pamečah pri Slovenj Gradcu s pištolo vzel življenje deset let starejši domačinki, je kaznivo dejanje načrtoval in ga storil na zahrbten način.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Umor in samomor so policisti preiskovali v industrijski coni v Pamečah. 
Nejc Strojnik

Streli so odjeknili v torek ob 16.45, ko je 40-letna žrtev, najverjetneje po končani službi, sedla v svoj osebni avto. V njem je takrat že bil skrit tridesetletnik, državljan Severne Makedonije, in je kmalu zatem, ko je ženska zagnala motor avtomobila in zapeljala na dovozno cesto, najprej ustrelil njo in nato sodil še sebi. "Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da sta v osebnem vozilu moško truplo in huje poškodovana ženska. Poškodovana je bila odpeljana v Splošno bolnišnico v Slovenj Gradec, kjer so ji zdravniki pomagali, a je kljub oskrbi kasneje tam umrla zaradi poškodb," je dan po tragičnem dogodku povedal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Celje Boštjan Debelak. Ogled kraja kaznivega dejanja je kmalu zatem opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenj Gradec. Ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Nekaj podrobnosti je dan po tragičnem dogodku razkril pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Boštjan Debelak. 
Nejc Strojnik

"Osumljenec je tridesetletni državljan Severne Makedonije, ki je pri izvršitvi kaznivega dejanja uporabil pištolo, za katero v Sloveniji ni imel dovoljenja. Izvor orožja še ugotavljamo. Osumljenec in žrtev sta prijateljevala zadnjega pol leta," je v zvezi s tem dejal Debelak. Kriminalisti in policisti so še vedno na terenu, zdaj opravljajo razgovore, odrejena je bila sodna obdukcija obeh pokojnih, prav tako se opravlja ogled vozila, v katerem je bilo zagrešeno kaznivo dejanje. Tridesetletnika so policisti v preteklosti že obravnavali. Po Debelakovih besedah je takrat šlo za sum kaznivega dejanja grožnje prek družbenih omrežij in za sum neupravičenega slikovnega snemanja, to naj bi bili intimni posnetki, za kar je bila podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu. Prijavo je podala prav njegova torkova žrtev. Ni pa moškega doletela sodna prepoved približevanja, saj policisti pri obravnavi teh kaznivih dejanj niso zaznali dovoljšne intenzitete in okoliščin, da bi izvedli ta ukrep. Storilec je bil v času, ko je grozil, v tujini, to se je zgodilo avgusta letos, in sicer je grozil z uničenjem lastnine in s tem, da bo žrtev odpeljal v tujino.

Na enem od kamionov podjetja, kjer je bila zaposlena kot voznica tovornega vozila, je včeraj visela črna zastava.
Nejc Strojnik

Moški je v Sloveniji bival na podlagi veljavnega dovoljenja za bivanje, v času storitve kaznivega dejanja je bil brezposeln, pred tem pa je v naši državi opravljal razna dela. V tujini, v rodni Severni Makedoniji, je bil od začetka avgusta, v Slovenijo se je po doslej zbranih obvestilih najverjetneje vrnil neposredno pred storitvijo kaznivega dejanja. Na vozilu, v katerem je pričakal svojo žrtev, policisti niso opazili znakov vloma. Po Debelakovih besedah domnevajo, da je bil avto odklenjen, kar da je bilo osumljencu najverjetneje, glede na to, da sta z žrtvijo prijateljevala, znano. Na PU Celje dodajajo, da nadaljujejo zbiranje obvestil, pregled posnetkov nadzornih kamer, pregled telekomunikacijskih naprav, preiskavo vozila in druge aktivnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta