(FOTO) Velika pridobitev za Pameče, ki so jo komaj čakali

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
21.06.2023 10:52

Pameče so bogatejše za športno-kulturno središče, ki zajema atrij z 280 sedišči in prenovljeno igrišče ob tamkajšnji podružnični osnovni šoli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Pameče so z novo pridobitvijo dobile medgeneracijski prostor, ki omogoča športne, kulturne in izobraževalne aktivnosti. Namenjen je različnim ciljnim uporabnikom iz Pameč in okoliških naselij, poudarek pa je tudi na zagotavljanju enakih možnosti za ranljive skupine. "Podružnična šola Pameče-Troblje predstavlja kulturno, izobraževalno in športno središče kraja. Je kraj, ki povezuje krajane, kraj druženja, prepletanja vezi, kreativnosti. Za podružnično šolo je še kako pomembno, da živi s krajem," je na odprtju dejala Helena Gaberšek, ravnateljica Druge OŠ Slovenj Gradec, pod katero spada podružnična šola Pameče-Troblje. Dodala je, da je za izgradnjo športno-kulturnega centra v veliki meri zaslužna vaška skupnost, prav tako je prepričana, da ga bodo tako mladi kot tudi starejši vzeli za svojega. Kar so s prisrčnim kulturnim programom ob odprtju že dokazali učenci.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik

Naložba v atrij je vredna 158.466,39 evrov, sanacija igrišča pri šoli pa 146.984,87 evrov, pri čemer sta naložbo sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. "Takšne investicije so nujno potrebne za razvoj kraja. Za razvoj športa in kulture, ki je v Pamečah še posebej doma. Čestitam vaški skupnosti, šoli in vsem, ki bivate tukaj," pa je med drugim povedal podžupan Mestne občine Slovenj Gradec Peter Pungartnik. Da se v petek končuje letošnje šolsko leto, a da se kljub temu prav zdaj začenja neka nova zgodba, pa je dejala vodja podružnične šole Pameče-Troblje Saša Keserin: "Velika pridobitev, ki smo jo komaj čakali. Vsi, tako zaposleni kot učenci smo zelo ponosni in hvaležni. Z velikim veseljem jo bomo uporabljali za druženje na prostem, za rekreativne odmore, plese, likovne delavnice, različne prireditve in v veliki meri za izvajanje pouka na prostem. Zdaj le še čakamo nekaj naravne sence, ki bo v takih sončnih dneh še kako dobrodošla. Bomo pa že danes skupaj posadili prvo drevo, našo prvo lipo."

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta