(KONCERTI) Hamo & "Črna 2 Love" in Kreslinov naboj v Mežici izjemni novoletni popotnici za zgornjo Mežiško dolino

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
30.12.2023 09:00

Nekaj pa je še takih ljudi, ki se jih človek razveseli, je med drugim z odra Narodnega doma v Mežici zapel Vlado Kreslin. Dodajamo: tudi kulturnih dogodkov s koncerti vred. Eden takih je bil sinoči v Črni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hamo & Tribute 2 Love v KD Črna
Taja Oderlap

Če boste na koncertu prvič ali pa petdesetič, boste prav ta koncert slišali prvič, ker je vsak povsem drugačen, so zapisali ob vabilu na petkov koncert glasbene skupine Hamo & Tribute 2 Love v Kulturnem domu Črna. Povsem drži - koncert se je že kmalu po uvodnih komadih prevesil v pravo zabavo na nogah, razpoloženje v dvorani je bilo izjemno. Če se je Matevž Šalehar Hamo z odra spraševal, zakaj so sploh stoli v dvorani, je odgovor hitro podalo občinstvo - morda kvečjemu za začetno ogrevanje in kako minuto vmesnega oddiha. Nepozabni koncert, ki ga je Črna konec poplavnega leta očitno potrebovala in ki je dodal še eno piko letošnji dobrodelnosti in solidarnosti. Bil je namreč tudi dobrodelni koncert, saj je skupina izkupiček od prodaje vstopnic pustila v Črni, se odpovedala honorarju - denar pa bodo v Črni dodali k potrebnemu za nadaljnja sanacijska popoplavna dela v Kulturnem domu. Kot je poudaril Hamo, so veseli, da so koncertno turnejo konec leta sklenili prav v Črni. V zadnjih desetih dneh so nastopali kar devetkrat, s tem nastopom se siloviti ritem umirja tako zanje kot tudi v Črni, kjer so tokratni december namenili predvsem otroškemu programu.

Taja Oderlap
Hamo & Tribute 2 Love, Črna na Koroškem - še bis po koncertu 
Petra Lesjak Tušek

Ne umirja pa se še glasbeni ritem v Mežici, kjer bodo za nameček že doslej dinamičnega programa z glasbo še odsilvestrovali na prostem (tako bo na Koroškem še na Ravnah in v Slovenj Gradcu). Med nastopi na odru na prostem je bil nedvomno vrhunec dogajanja v četrtek s koncertom skupine Prljavo kazalište, ki je pritegnila večgeneracijsko množico od vsepovsod. Pričakovano pa še vedno odmeva tudi sredin koncert Vlada Kreslina z Malimi bogovi v Narodnem domu Mežica.

Vlado Kreslin v Narodnem domu Mežica 
Miran Žlebnik
Taja Oderlap

Izvrsten večer v vseh pogledih: po repertoarju in dinamiki na odru, obisku občinstva (razprodan je bil tako rekoč takoj) in odzivih ob in po koncertu. Kreslina z ekipo so Korošci dobro seveda sprejeli, kako tudi ne - dve uri čistega glasbenega užitka, ravno prav odmerjeni. Organizacijska in programska plat Narodnega doma Mežica ostaja na visoki ravni. Naj bo tako tudi v novem letu, ko lahko pričakujemo, da bo Ambrož Blatnik z ekipo nadaljeval enega ključnih pogonov kulture v zgornji Mežiški dolini. Nekaj pa je še takih ljudi, ki se jih človek razveseli, je med drugim pel Kreslin. Dodajamo, da tudi kulturnih dogodkov, ki bi jih morali še v večji meri podpirati z javnim denarjem in s tem večstransko negovati kulturo.

Miran Žlebnik
Vlado Kreslin, koncert v Narodnem domu Mežica 
Miran Žlebnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta