Kope: Družinski festival bo še večji, dodajajo mu festival gorskih okusov

Jasmina Detela Jasmina Detela
21.06.2024 13:35

Pestro celodnevno dogajanje s kopico aktivnosti za otroke in glasbenimi nastopi bo v nedeljo. Med novostmi je sprehod med krošnjami. Z naložbami v trajnostni razvoj želijo ustvariti pogoje za celoletni trajnostni turizem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kope so tudi poleti privlačne za obiskovalce 
Jasmina Detela

V gorsko turističnem centru Kope bo tudi poleti živahno. Za to bodo poskrbeli z različnimi aktivnostmi za vse generacije. Omogočajo odlična izhodišča za pohodništvo, kolesarjenje in adrenalinska doživetja. Poletno sezono odpirajo to nedeljo z že tradicionalnim družinskim Holcerčkovim festivalom, ki je brez vstopnine. Novost je festival gorskih okusov. 

Sprehod med krošnjami

Poletni festival se bo odvil že šesto leto zapored. Zlasti otroci bodo lahko uživali v velikem igralnem parku z napihljivimi igrali, se preizkusili v plezanju na plezalni steni, jahanju konjičkov, si ogledali mini živalski vrt, prisluhnili predstavitvi nekaterih poklicev kot so gasilec, policist in vojak.  Pripravili so Holcerčkovo pustolovsko dogodivščino in pravljico. 

Dodali so tudi nekatere novosti, med njimi so mini express vlakec, ki bo mlade nadebudneže vozil okoli Grmovškovega doma, preizkusili se bodo lahko v smučarskih skokih na mini Planici in v paintballu, obiskala jih bo sovica Ula. Obratovala bo tudi žičnica. Dogajanje bodo popestrili glasbeni gostje to so Luka Basi, Polkaholiki, Natalija Verboten in DJ Ney.

Postavili so velik šotor, ki sprejme do 5000 ljudi za primer, če jim zagode vreme. 

Holcerčkov festival je vedno dobro obiskan 
Jasmina Detela

Lani so na Kopah odprli adrenalinski park z osmimi postajami oziroma poligoni, ki je dobro obiskan, letos so mu dodali sprehod med krošnjami. 

Urejen je nad Lukovim domom, gre za 130 metrov poti oziroma sprehoda med krošnjami dreves. Vsebuje tudi tri razgledne točke in veliko visečo mrežo, kjer bodo uživali predvsem otroci.

"Novost je tudi festival gorskih okusov, kjer bomo združili sedem koroških ponudnikov," je povedala vodja prodaje v podjetju Vabo Klara Poberžnik.

Razširjen je še kolesarski park. Ta je že več let priljubljena destinacija za gorske kolesarje, zdaj so mu dodali tri nove proge oziroma traile. Omogočajo jih na treh novih sedežnicah Velika Kopa, Pahernik in Kopnik. Proge so zasnovane za izkušene rekreativne kolesarje, ki iščejo adrenalinsko dozo zabave in izzivov. Odprli ga bodo sredi julija in bo predvidoma do 20. avgusta deloval pet dni v tednu (od srede do nedelje). 

"V poletno sezono gledamo z optimizmom tudi zato, ker Kope postajajo gorsko središče s celoletnim, trajnostnim razvojem. Da gre razvoj v pravo smer odražajo tudi vse investicije v zadnjih štirih letih vključno z gradnjo šestih apartmajskih hiš s 33 apartmaji, ki so skupaj z evropskimi sredstvi težke okoli 20 milijonov evrov," je prepričan direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž. Kot še poudarja, želijo na Kopah ustvariti eno najlepših destinacij v Evropi. Naslednje leto je v planu gradnja dodatnih 14 apartmajskih hiš. 

"Naša želja je, da v naslednjih nekaj letih na Kopah pridemo do 1200 kvalitetnih nastanitev, s katerimi bomo lahko izvajali ciljne programe, ki bodo usmerjeni v trajnostni celoletni turizem in bodo ponujali visoko kvaliteto bivanja v sožitju z naravo," je pojasnil Paradiž. Pripravlja se tudi že občinski podrobni prostorski načrt za okoli 12 hektarjev veliko območje na Kopah, kar je podlaga za njihov nadaljnji razvoj.  Ko bo sprejet, bodo na Kopah med drugim zgradili nove hotele, športno dvorano, garažno hišo, nadaljevali pa bodo tudi z gradnjo novih apartmajev.

GTC Kope, sedežnica 
Jernej Kogelnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta