Korošica v Milanu: V prestolnici mode se je potrebno ves čas dokazovati

Jasmina Detela Jasmina Detela
20.05.2019 06:43

Dravograjčanka Slavica Veselinović po študiju grafične in interaktivne komunikacije na Univerzi v Ljubljani je razpeta med Slovenijo, Italijo in Nemčijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Slavica Veselinović, koroška fotografinja in grafična oblikovalka, ki živi in deluje med Milanom, Italijo in Slovenijo, sodeluje na letošnji mednarodni razstavi z naslovom Ethereal: Daily Poetry, ki jo v galeriji Joseph Turenne v središču okrožja Marais v Parizu organizira ImageNation. Razstavljene fotografije so na ogled med 17. in 19. majem z novo serijo brezčasnih slik. Med drugimi tudi dela že znanih sodobnih mednarodnih fotografov, Veselinovičeva se na njej predstavlja s svojo fine art fotografijo
ImageNation je kuratorska mednarodna fotografska razstava, ki prikazuje dela nadarjenih in nagrajenih umetnikov z vsega sveta s široko paleto interesov in izkušenj s skupno strastjo do fotografije. Pred šestimi letijo jo je predstavil DeFactory Cultural Association in kustos Martin Vegas v želji identificirati kakovostno delo novih glasov v sodobni fotografiji. Namen je povezati fotografsko skupnost in njeno občinstvo z najbolj navdihujočimi deli v fine art tisku, osebno in na spletu.

Osebni Arhiv
Osebni Arhiv

Najboljša riba se je v Milanu

In kako vidi Milano? "Je zelo kreativno mesto, prestolnica mode, v katerem se srečujejo moda, kultura in dizajn. Privlači predvsem kreativne ljudi, ki imajo specifične sposobnosti, talent in znanje. Umetnost je tu bolj cenjena. Milanska scena je odprta in omogoča pluralnost sodobnih umetniških praks. Seveda pa obstajajo tudi slabosti, podobno, kot v vseh večjih mestih je tudi tukaj koncentracija umetnikov zelo velika, zato se je potrebno ves čas dokazovati in mrežiti."
Mlada ustvarjalka snuje tudi že načrte za prihodnost. Že tretje leto v južni Italiji ustvarja reportažni projektu, ki ga bo v prihodnosti tudi razstavila in objavila v knjigi.

Osebni Arhiv
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta