Lucija Harum, igralka v seriji V imenu ljudstva: Mlad igralec čaka, da zazvoni telefon

Urška Polanc Urška Polanc
10.03.2020 16:07

Z igralko, ki prihaja iz Podvelke, smo se pogovarjali o priljubljeni kriminalni seriji V imenu ljudstva, v kateri ob nedeljah na TV SLO 1 igra mlado odvetnico Špelo. Tudi o študiju in prvih igralskih izkušnjah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lucija Harum, prizor v seriji V imenu ljudstva 
Ksaver Šinkar

Štiriindvajsetletna Lucija Harum iz Podvelke sicer že več let živi v Ljubljani, ki ji je zlezla pod kožo, ne glede na to pa pravi, da je privilegirana, saj se lahko iz včasih napornega, "zabasanega" mesta vrne na Koroško, v Podvelko. Tu se, obdana z gozdovi, odpočije. Ker občina Podvelka meji na Štajersko, je sošolcem na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani (AGRFT) pogosto poenostavila, da živi blizu Maribora oziroma malo iz njega. Ko je eden izmed sošolcev izvedel, da je v resnici Korošica, je bil zgrožen, da je to zatajila, je povedala nasmejana igralka, ki je v seriji V imenu ljudstva mlada odvetnica Špela, najboljša prijateljica Nike - igra jo Ajda Smrekar kot glavna igralka v seriji.
Ob nedeljah vas lahko (prvič) spremljamo v izvirni TV-seriji, v kateri z vami nastopa več znanih slovenskih igralk in igralcev. Kako kot mlada igralka vse skupaj doživljate?
"Zelo težko se gledam, no, mogoče sem se zdaj že malo privadila, ampak je grozno. (Smeh.) O tem sem že večkrat povprašala kakšnega starejšega, izkušenega igralca. Izgleda, da smo si različni, eni se lahko gledajo, drugi pa pravijo, da se ne morejo tudi po večletni karieri. Mogoče se tega nikoli ne znebiš. V določenih trenutkih si kar zakrivam oči, ko sem videla prvi del, sem se tresla, a to je ena čisto organska stvar, ko gledaš sebe. Serije, izdelka prej nisem videla, z velikim zanimanjem, kako so stvari izpadle, jo zdaj spremljam z ostalimi. Presenečena sem nad pozitivnimi odzivi. Serijo spremlja več ljudi, kot sem pričakovala, mogoče sem sklepala tudi po sebi, saj doma nimam niti televizije, pogledam pa le tisto, kar me zanima."
Igrate Špelo. Kakšen lik je?
"Je takšna 'drama queen', vse doživlja intenzivno, je v svojem filmu, ima neke svoje vrednote. Predvsem se fokusira na študij in delo. Je mlada odvetnica, ki se zelo trudi uspeti, vse bi naredila za to, a po navadi ji ne uspe, nekje se ji ponesreči. Ne smem pa še povedati preveč. (Smeh.)"

Lucija Harum
Ksaver Šinkar
Lucija Harum, diplomirana igralka: "Tako v teatru kot pred kamero je treba poskusiti čim več stvari." 
Urška Polanc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta