Na Prevaljah spet rekordno predčasno na volitve

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
16.11.2018 13:20

Tudi na Koroškem poteka zadnji dan predvolilne kampanje, zanimalo pa nas je, kakšna je bila udeležba na predčasnih volitvah v nekaterih občinah. Z visokim odstotkom znova izstopajo Prevalje, kjer je predčasno volilo sedemkrat več ljudi kot v primerljivih Radljah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek

Izrazito visoka in najvišja udeležba je bila na Prevaljah, kjer je izmed 5.651 volilnih upravičencev predčasno glasovalo kar 444 volilcev (pred štirimi leti 369). V treh dneh je predčasno odšlo na volišče in oddalo svoj glas torej kar 7,85 odstotkov volilcev, je povedala predsednica občinske volilne komisije Ana Prislan Sirk. Pri tem je posebej zanimivo to, da gre na Prevaljah – kot že na prejšnjih volitvah - očitno tudi tokrat le za boj za svetniška mesta, kajti kandidat za župana v tej občini je samo eden, dr. Matic Tasič. Očitno si kandidati na vse kriplje prizadevajo za svetniški položaj, svetniških mest je 17, ne pa tudi za županskega.
V mestni občini Slovenj Gradec je po podatkih Tatjane Špalir, tajnice občinske volilne komisije, predčasno glasovalo 575 volilcev ali 4,1 odstotka od skupaj 14.011 volilnih upravičencev. Še pred štirimi leti je bilo volilih upravičencev 14.186, takrat pa je predčasno glasovalo 446 (ali 3,14 odstotkov) volilnih upravičencev.
Višjo udeležbo na predčasnih volitvah so zabeležili tudi na Ravnah na Koroškem. Ob 9699 volilcev jih je možnost predčasnega glasovanja izkoristilo 511, kar je 5,26 odstotkov volilcev, so povedali v volilni komisiji. V primerjavi s prejšnjimi volitvami to pomeni kar dvakrat več, so še opazili.

Predčasne volitve na Ravnah. 
Petra Lesjak Tušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta