Nogometaš s Prevalj Luka Topalović si šteje v čast, da je zamenjal domžalsko legendo Senijada Ibričića

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
18.05.2022 14:25

Prevaljčan Luka Topalović je na zadnji nogometni tekmi med Domžalami in Celjem pri 16-ih letih debitiral v prvi slovenski ligi in v poslovilni tekmi zamenjal Senijada Ibričića. Nabral je tudi že prve nastope za slovensko reprezentanco.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Korošec Luka Topalović, sicer slovenski reprezentant v kategoriji U-16, je debitiral med člani s 16 leti. 
Lado Vavpetič/nk Domžale

Minuli nogometni krog v prvi slovenski nogometni ligi sta ob pomembnih tekmah v boju za prvaka med NK Mariborom in NK Koprom zaznamovali tudi igralski slovesi dveh kapetanov, mariborskega Marcosa Tavaresa in domžalskega Senijada Ibričića, pri čemer je imelo slovo Ibričića, kapetana Domžal, tudi koroški pečat.

V 72. minuti je nekdanjega reprezentanta Bosne in Hercegovine Ibričića, ki ima za seboj uspešno mednarodno kariero (med drugim je nastopal za splitski Hajduk, moskovsko Lokomotivo in druge klube, ob koncu kariere pa se ustalil v Domžalah), prav na poslovilni tekmi zamenjal rosno mladi Prevaljčan Luka Topalović. Topalović, ki se je prvih nogometnih veščin učil pri Korotanu, je rojen 23. februarja 2006, kar pomeni, da je svoj prvoligaški krst v članski ekipi doživel pri 16 letih in še ne treh mesecih. Sicer nastopa za kadetsko ekipo Domžal, za katero je v 24 tekmah dosegel 14 zadetkov. Igra ofenzivnega zveznega igralca.

Mladi Topalović zamenjuje kapetana Domžal Senijada Ibričića na poslovilni tekmi minulo nedeljo. 
Lado Vavpetič/nk Domžale

"Debitiranje za člansko ekipo so bile moje sanje kot vsakega mladega nogometaša, posebej mi je v čast, da sem zamenjal legendo nogometa, Ibričića. Mislim, da se je to zgodilo preprosto za to, ker sem vsak dan trdo delal na treningih, z nastopom pa sem nagrajen in je poplačan moj trud. Tudi po tej tekmi sem treniral s člansko ekipo," je povedal presrečni Topalović. Vstopil je v 72. minuti, ker je bila tekma podaljšana za šest minut, lahko rečemo, da je nabral krepko čet 20 minut. "Trener Djuranović mi je dejal samo, da naj igram pogumno, tako kot znam, Ibričić pa je rekel, samo mirno ...," je še povedal mladi nogometaš, ki sicer obiskuje poklicno tehnično šolo v Domžalah, popoldne pa ima treninge.

Nabral je tudi že prve nastope za slovensko reprezentanco. "Uradno sem igral ali bil v kadru proti Hrvaški, Armeniji, Grčiji in na dveh tekmah proti Bosni in Hercegovini, vse to pri selekciji U-16, medtem ko pri U-15 nastopov za reprezentanco ni bilo, ker je bila epidemija," je še povedal nogometaš, o katerega talentu smo v Večeru poročali že pred leti v okviru kampov Korotana. Sicer reprezentanco U-16 vodi Miško Brečko, njegov pomočnik pa je Branko Ilić, oba nekdanja reprezentanta.

Talentirani mladenič ima pogodbo z Domžalami ima do 2024, kjer vsekakor računajo nanj tudi v prihodnje, med njegovimi občudovalci pa je prav Senijad Ibričić, ki bo v Domžalah odslej športni direktor. "Ibričić pravi, da v Luki vidi sebe, mu je kot mentor in ga občuduje," je po nastopu dejal oče nogometaša Stipo Topalović - Gudelj, ki se s sinom tudi takrat, ko ni treningov, rad podi proti prevaljski Brinjevi gori in s tem nabira dodatno kondicijo. Mladega igralca pa se kot neumornega otroka, ki mu žoge nikoli ni bilo dovolj na igrišču, na Ugaslih pečeh dobro spominjajo tudi prevaljski ljubitelji nogometa, kjer se je znal pogumno po robu postaviti tudi starejšim rekreativcem.

Eden najbolj talentiranih koroških mladih nogometašev še s trenerjem Tinom Küzmo na kampu NK Korotan Prevalje pred petimi leti. 
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta