O zdravju je treba razmišljati kot o vrednoti in vanjo tudi vlagati

rr
26.05.2022 17:50

Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec je danes izpeljala znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo gostov iz Finske in Hrvaške z naslovom Oživljanje zdravja kot vrednote posameznika in družbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mednarodna konferenca gostiteljice Fakultete za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec 
Tina Vetter

Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec (FZSV SG) je danes v Slovenj Gradcu izpeljala že 12. tradicionalno znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo iz Finske in Hrvaške, na kateri so izmenjali znanstvena dognanja in izpostavili skrb za vsestranski razvoj na področju zdravstvenih in socialnih ved. Konferenca se ponaša z desetimi prispevki iz tujine, priznanimi strokovnjaki s področja zdravstvenih ved, kar ji daje posebno dodano vrednost, izdan je tudi recenziran zbornik prispevkov, poudarjajo na FZSV

Mednarodna konferenca gostiteljice Fakultete za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec 
Tina Vetter

"Vsebine konference so izrazile odraz sodobnega časa, dotikale so se namreč tako zdravstva kakor sociale, zajele populacijo vseh starostnih in ranljivih skupin, prikazale primere dobrih praks ter etične obravnave posameznikov in skupin. Vsebine posebej poudarjajo, kako pomembno je vlagati v zdravje in ga sprejemati kot vrednoto, ker ni samo po sebi umevno. Prične se pri  posamezniku in odraža v družbi. Konferenca je ponovno združila in povezala znanje, izkušnje, zagnanost, izpostavila izzive in ovire na področju zdravstvenih in socialnih ved ter odgovornost posameznika za lastno zdravje kot dolg do družbe, kar se je v zadnjih dveh letih posebej izpostavilo," poudarja prof. dr. (Republika Finska) Danica Železnik, dekanica FZSV SG.

Mednarodna konferenca gostiteljice Fakultete za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec
Tina Vetter

Kot ocenjuje, bodo tudi z uspešno izpeljano konferenco prispevali k razmišljanju o zdravju kot vrednoti, k izboljševanju zdravja in zdravstvenega varstva, ne samo na ravni posameznika, ampak družbe kot celote. "Strokovnjaki s področja zdravstvenih in socialnih ved se zavedamo, da bo potrebno vložiti še veliko truda, da bo posameznik spoznal, kako pomembno je zdravje za njegovo kakovost življenja in spremenil miselnost. Zato sta potrebna čas in motivacija," še dodaja dekanica.

                                                                                                    

                                                                                      

                                                                                                        

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta