Odprtje pump tracka na Javorniku: Takšne pridobitve skupnosti veliko pomenijo

Nejc Strojnik
01.06.2022 13:45

Na Ravnah na Koroškem so uradno odprli pump track oziroma kolopark. Kmalu tudi javni trampolini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Nad novo pridobitvijo, ki je že druga taka v ravenski občini, so najbolj navdušeni otroci, ki so pump track preizkušali že pred uradnim prerezom traku. Pump tracki oziroma koloparki predstavljajo hitro rastoč trend na področju športne infrastrukture, z grbinami in ovinki pa narekujejo fizično aktiven način gibanje, spodbujajo tudi ravnotežje in koordinacijo. Pump track na Javorniku je primeren za vse vrste koles, rolk, rolerjev in skirojev. Umeščen je v neposredno bližino OŠ Koroški jeklarji, kar pomeni, da ga bodo s pridom uporabljali tudi v sklopu šole. Ravnatelj Aljaž Banko se takih pridobitev še posebej veseli, saj se zaveda, da so otroci v času covida-19 na tem področju precej zastali, obenem pa takšni objekti predstavljajo popestritev.

Nejc Strojnik

Poleg pump tracka so na Javorniku pred kratkim uredili tudi asfaltirano nogometno igrišče, na katerem je zdaj umetna trava in kjer lahko ob postavitvi mreže igrajo tudi tenis. Namestili so mizo za namizni tenis, podlago za skok v daljino z mesta, elemente za razgibavanje, podaljšali so stezo za tek. Skupna vrednost tega projekta, ki je bil sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, je bila okoli 72.000 evrov, medtem ko je bila investicija v pump track, ki je projekt LAS-a Mežiške doline, težka nekaj več kot 16 tisočakov. "Šport in rekreacija sta izjemno pomembna za zdravje. Zato moramo spodbujati že najmlajše. Takšne pridobitve skupnosti veliko pomenijo. Trudili se bomo, da dobimo še kakšno novo igralo. Ko je ura dve ali tri popoldne, je namreč igrišče na Javorniku polno otrok," pa je dejal predsednik četrtne skupnosti Javornik - Šance Rajko Kočet.

Pump Track Ravne (foto: Nejc Strojnik)
Nejc Strojnik

Nekaj novega se sicer na Javorniku obeta že letos, župan Tomaž Rožen namreč obljublja, da je v teku pobuda za postavitev javnih trampolinov. Župan je na odprtju pump tracka, na prireditvi, ki so jo pripravili otroci, pozval tudi njih, da naj učiteljem zaupajo, kaj si želijo, saj da je občina odprta za vse vrste predlogov in idej. Takšni projekti se lahko namreč financirajo iz sredstev, ki jih Mežiška dolina pridobiva prek Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. "Potem se nam ni potrebno prijavljati na razpise v Ljubljani, ampak o tem odločamo na Koroškem," je zaključil župan.

Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta