Odtisnjeni pečat jazza na Ravnah, ki so postale eno od domovanj jazza

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
30.04.2019 08:00

Medtem ko jazz na Ravnah postaja že prava zaščitna, blagovna znamka mesta, na mednarodni dan jazza dobiva tudi svojo znamko. Robi Jamnik in Franc Kokal poganjata abonma, ki se prepleta z vse več umetniki in umetnostmi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Filip Dihpol, Oskar Kolar s koncertom ob mednarodnem dnevu jazza v Koroški osrednji knjižnici.
Petra Lesjak Tušek

Medtem ko jazz na Ravnah postaja že prava zaščitna, blagovna znamka mesta, na mednarodni dan jazza dobiva svojo znamko, skupaj z razglednico, kuverto, dotiskom na kuverti, na Pošti Ravne pa si je danes, v torek, 30. aprila, možno odtisniti poštni žig. Oblikovalec je neutrudni arhitekt, oblikovalec Borut Bončina, ki je znamko oblikoval v sodelovanju s slikarjem in grafikom Stojanom Brezočnikom, tako da je znamka preplet grafike, logotipa Jazza Ravne in logotipa mednarodnega dneva jazza. Tako, v jazzovskem, improvizacijskem slogu se je porodila in razvila ideja, sodeč po pripovedovanju Bončine ob predstavitvi v galeriji Koroške osrednje knjižnice - a na koncu je seveda vse nastalo dodobra domišljeno, ne le domiselno. Bončina je dejal, da upa, da se bodo na razglednice vpisovali gostje jazzovskih koncertov in abonmaja in bo tudi to sčasoma del domoznanske zbirke. Zanimivo, da tudi Koroško filatelistično društvo praznuje 70. jubilej - tako kot knjižnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta