Okoljska inšpektorica v gradbenem podjetju Slemenšek na Ravnah uvedla prekrškovni postopek

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
29.03.2023 12:00

Pojasnila inšpektorata kažejo, da očitno ni šlo le za vžig embalaže, kot je za javnost včeraj pojasnilo podjetje, ampak za kurjenje odpadkov. Ker so v podjetju kršili uredbo o odpadkih, je bil uveden prekrškovni postopek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izpust nad industrijsko cono Ravne v predelovalnem centru Slemenšek
Bralka Večera

Včeraj smo poročali o izpustu v zrak nad industrijskim območjem Raven minuli petek, ki je izviral iz predelovalnega centra gradbenega podjetja Slemenšek in na katerega nas je s poslano fotografijo opozorila naša bralka.

Članek je dostopen na: http://vecer.com/lokalno/koroska/izpust-v-ozracje-iz-industrijskega-obmocja-raven-na-koroskem-posledica-vziga-embalaze-v-predelovanem-centru-10329896

Danes so nam iz okoljskega inšpektorata posredovali informacije, ki natančneje pojasnjujejo ugotovljeno stanje po ponedeljkovem nadzoru. Te informacije pa kažejo, da so v petek v predelovalnem centru kurili odpadke na prostem, da torej ni šlo le za vžig embalaže, kot so pojasnili v podjetju. Tako pojasnjujejo pri inšpektoratu: "Po požaru v družbi Slemenšek d. o. o., 24. marca, je Inšpektorica za okolje 27. marca opravila inšpekcijski pregled na kraju dogodka. Ogledala si je lokacijo gorenja. Predstavnik družbe je povedal, da se je požar vnel, ker je zaposleni v podjetju zakuril odpadke na prostem in da je šlo za manjši požar, ki so ga sami pogasili v desetih minutah. Zaradi tega ukrep, ki bi onemogočal nadaljnjo čezmerno obremenitev okolja ali neposredno nevarnost za življenje in zdravje ljudi, ki bi bil uveden v upravnem postopku, ni bil potreben. Ker pa je kurjenje odpadkov na prostem kršitev Uredbe o odpadkih, je bil uveden prekrškovni postopek."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta