Park Prevalje: V novo leto z novim parkom

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
13.09.2024 06:00

Na Prevaljah so v začetku avgusta začeli težko pričakovano gradnjo parka, ki bo, če bodo vremenske razmere dopuščale, dokončan v prvem četrtletju prihodnjega leta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasnova novega parka, ki se ga na Prevaljah že zelo veselijo. 
Občina Prevalje

V okviru projekta bodo izvedli dela, ki bodo zajemala ureditev parka z otroškim igriščem, rekreacijskimi točkami, urbano opremo, osvetlitvijo in sistemom centralnih in sekundarnih poti. "Osrednji del parka bo jezero, ki bo z bližnjima objektoma (paviljonoma) za gostinsko ponudbo in prireditve središče dogajanja v parku. Gostinski paviljon bo postavljen na severno stran jezera, z zunanjo gostinsko teraso v obliki pomola za dodaten stik z jezerom. Na otoku sredi jezera, nasproti gostinski terasi, pa bo postavljen prireditveni paviljon z večjo zunanjo površino za večje prireditve," sporočajo z občine. Pri tem občane prosijo za razumevanje, saj bo zaradi del občasno oviran promet po okoliških cestah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta