Pičlo zanimanje za vodenje javnih zavodov v Slovenj Gradcu

Jasmina Detela Jasmina Detela
27.02.2020 15:54

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja Spoturja prispela le ena prijava, za kulturni dom pa tri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kulturni dom Slovenj Gradec - na razpis za direktorja so prispele tri prijave, vsi kandidati izpolnjujejo razpisne pogoje.
Jasmina Detela

Za dva javna zavoda z območja slovenjgraške občine sta bila objavljena razpisa za direktorski mesti, in sicer iščejo direktorja ali direktorico Kulturnega doma Slovenj Gradec in Spoturja, javnega zavoda za turizem, šport, mladinske in socialne programe. Oba razpisa sta se že iztekla, zanimanja za prosti direktorski stolček pa v nobenem od omenjenih občinskih zavodov ni bilo veliko. Za delovno mesto direktorja kulturnega doma so prejeli tri prijave, za Spotur pa eno.

Nihče (še) izbran

Na novembra lani objavljen razpis za direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec, ki ga od lanskega junija kot vršilka dolžnosti direktorja vodi Andreja Gologranc, so prispele tri prijave. Med pogoji za zasedbo tega delovnega mesta so bili najmanj višješolska izobrazba in deset let delovnih izkušenj ali visokošolska izobrazba in najmanj pet let delovnih izkušenj. Mandat direktorja sicer traja pet let.
Kot so pojasnili pri slovenjgraški mestni občini, vsi trije prijavljeni kandidati izpolnjujejo razpisne pogoje. Da se je na razpis prijavila, nam je že pred časom potrdila aktualna vršilka dolžnosti direktorja Andreja Gologranc. Predsednica ​Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (Kviaz) ter podžupanja Martina Šisernik je na naše vprašanje, katerega izmed kandidatov so oziroma bodo predlagali, odgovorila, da "je vse še v postopku izbire". Člani Kviaza se bodo znova sestali v ponedeljek, 2. marca, in pripravili predlog za občinski svet, ki da soglasje k njegovemu imenovanju. Po naših podatkih je Kviaz že pred časom predlagal enega izmed treh prijavljenih kandidatov, a ga svet zavoda kulturnega doma, ki poda predhodno mnenje k imenovanju direktorja, ni podprl. "Želimo realnega direktorja, ki pozna stanje v ustanovi in objekt kot tak, na tak način lahko dela," je pojasnila predsednica sveta zavoda kulturnega doma Metka Černjak. Njihovo mnenje sicer ni zavezujoče.

​Ena prijava, drugi teden bo znan direktor

​V februarju pa je bil objavljen tudi javni razpis za prosto delovno mesto direktorja javnega zavoda za turizem, šport, mladinske in socialne programe Spotur Slovenj Gradec. Kot je razvidno iz razpisne dokumentacije, mora imeti kandidat najmanj višješolsko izobrazbo in deset let delovnih izkušenj s področja zavoda ali visokošolsko izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj s področja dela zavoda, poznati mora dejavnosti s področja dela zavoda ter biti sposoben organiziranja in vodenja dela. Rok za prijavo se je iztekel v ponedeljek. Prispela je le ena prijava. Kot nam je potrdila, jo je oddala aktualna vršilka dolžnosti direktorja Marija Lah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta