Po selitvah s Hop prevozi še dostava hrane in drugega blaga

30.10.2021 06:30
Ob povečani gradnji mladi podjetnik Dejan Kerš uspešno zagnal selitveno podjetje Hop prevozi, ki bo zdaj v Slovenj Gradcu poskrbelo še za dostavo hrane
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Kerš, ustanovitelj podjetja Hop prevozi Foto: Urška POLANC
Urška Polanc

Enaintridesetletni Slovenjgradčan Dejan Kerš, mnogim poznan pod raperskim imenom Mladich, se je pred dvema letoma podal na samostojno podjetniško pot. Z idejo in željo, da začne ljudem pomagati pri selitvah, ki jih je zaradi povečane gradnje v zadnjih letih ogromno, s tem pa se v okolišu tudi zaradi fizičnega napora nihče še ne ukvarja posebej, je kupil svoj prvi kombi. Da se je to izkazalo kot dober biznis, pripoveduje danes, ko tedensko s pomočjo petih zaposlenih (šoferjev, administratorke in vodje prevozov) opravijo približno pet selitev.

Dosti so ljudem pomagali pri selitvah v tujino - v London, Nemčijo, Avstrijo, ob začetku korone in brexita v Angliji pa nazaj domov. Po tem so se pričeli ukvarjati tudi s špedicijo in v tujino s tremi kombiji pričeli razvažati še ostale tovore, tudi za večja podjetja. A njegovi cilji so še večji, med koronskim obdobjem, ko je dostava hrane dobila večji pomen, je ugotovil, kako katastrofalen je ta sistem na Koroškem. "Zamislil sem si, da bomo na Koroškem poskrbeli še za dostavo hrane. To je namreč v regiji res velik problem. Ne moreš eno uro in pol čakati, da ti dostavijo pico," razmišlja.

Te dni zato nastaja spletna stran - na voljo bo že v prihodnjih tednih -, na kateri bodo vzpostavili mrežo ponudnikov hrane - kot prvo za Slovenj Gradec z okolico. "Hrano si boš lahko izbral na naši strani, zgolj stisnil in naročil, plačilo pa izvedel s kreditno kartico, kar je današnji trend. Mi bomo hrano šli iskat v gostilno in jo prepeljali posamezniku. Vse bo potekalo hitreje," je povedal mladi podjetnik, ki si je pred nekaj meseci svojo pisarno uredil v slovenjgraškem podjetniškem inkubatorju. Tu ima zdaj svoj prostor za brainstorming, pridobivanje novih idej.

Dostave so prihodnost

S takšnimi dostavami hrane bodo vsi pridobili, razmišlja. Gostilni lahko pomagajo pri dvigu prometa, ljudje bodo manj čakali, nastal bo večji red. "Vseeno pa na tem območju gostilne še vedno niso navajene na takšne stvari, najprej pomislijo, da jim boš za to pobral kakšen denar," ugotavlja. Njihovo podjetje je bilo do zdaj bolj poznano izven Koroške, stranke imajo v Ljubljani, Celju, po celi Sloveniji. Zato se je Kerš zdaj osredotočil na domačo regijo, kjer želi vzpostaviti mrežo dostav. "Zanimivo je, da te ljudje bolj cenijo drugod kot v domačem kraju, mogoče pa bodo zdaj izkazali pripravljenost za sodelovanje," je povedal.

Dejan Kerš, ustanovitelj podjetja Hop prevozi Foto: Urška POLANC
Urška Polanc

Da sicer njihova dejavnost sama po sebi ni nič posebnega, a je hkrati posebna, saj na Koroškem tega ni, razmišlja. "Dostave so prihodnost, to se je izkazalo zlasti v času korone. Predvsem smo polne kombije tedensko vozili iz Ikee - takrat je še ni bilo v Ljubljani. Ljudje, ki niso mogli čez mejo - mi pa smo lahko -, so nas prosili za ogromno naročil, nekateri zgolj krožnika, drugi večjih stvari. Tedensko smo imeli tudi po 20 strank. Pokazalo se je, da so dostave res pomembne, sploh ko nekateri zaradi virusa niso upali, mogli niti v trgovino in smo jim nato mi dostavljali hrano," je povedal. Tudi v prihodnje ne bodo dostavljali zgolj hrane, ampak se bodo prilagodili in dostavili, karkoli bodo stranke potrebovale. "Starejša gospa mi lahko denimo napiše samo mail, odda naročilo, postopek ji bodo že predstavili otroci, nato pa ji bom to šel iskat in ji dostavil," je dejal Kerš, ki je po izobrazbi zdravstveni tehnik, delal je že v bolnišnici, v domu za starejše in kot spremljevalec v vrtcu.

Če imaš cilj, lahko uspe

"S plačilom, ki sem ga prejel v bolnišnici, nisem bil zadovoljen, delal sem cele dneve, tudi po dvanajst ur na dan. Flikal sem šihte, malo tu, malo tam, a nikjer nisem bil zadovoljen, v življenju sem imel večje cilje. Če imaš neki svoj cilj in si prepričan v to, mislim, da ti lahko uspe. Že od malega oziroma ko sem bil star 14, 15 let, sem vseskozi govoril, da bom enkrat imel svoje podjetje in kombije. To se mi je zdela tako enostavna stvar, kupiti kombi. A potem, ko sem kupil prvega in začel delati sam, sem videl, da ni tako enostavno," je povedal. V podjetju imajo trenutno štiri vozila, a glede na hitro rast je mladi podjetnik prepričan, da jih bodo kmalu potrebovali še več.

"Svoje delavce dobro plačam, s plačilom so zadovoljni. Mogoče imam jaz manj, zato da imajo oni, ampak to mi je zelo pomembno - da smo res dober tim. Takšna je moja mentaliteta, da delavcu moraš dati denar, ker si ga je zaslužil. Če je delavec srečen, si na pravi poti, da se razširiš, rasteš. Če vedo, da dobro plačaš, lahko dobiš dobre delavce, ki so ti zvesti in ostanejo," je razložil Kerš.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta