Ravenski župan sprejel državno prvakinjo v tenisu, Nika Štor: Želim postati najboljša na svetu

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
17.06.2024 15:06

Ravenski župan Tomaž Rožen je sprejel eno od bolj nadarjenih slovenskih tenisačic, 14-letna Nika Štor je v svoji konkurenci najboljša v državi in izjemno konkurenčna tudi na mednarodni ravni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Tenis je začela igrati, ko je bila stara sedem let. Od takrat ni dneva, niti ure, ko o tem športu ne bi razmišljala. 14-letna Nika Štor, Dravograjčanka, ki trenira v Tenis klubu Ravne, je v svoji starostni kategoriji državna prvakinja tako med posameznicami kot v kategoriji dvojic, kjer je najboljša postala v paru s Slovenjgradčanko Lili Štusaj. V luči izjemnih uspehov so mlado tenisačico sprejeli ravenski župan in podžupan Tomaž Rožen in Peter Stočko ter predsednik Zveze športnih društev Bogdan Tušek.

Nejc Strojnik

Nika Štor je naslov državne prvakinje osvojila v konkurenci 32 igralk, ki so se prebile na glavni turnir, precej prisotna je tudi na mednarodnih turnirjih, predvsem na Madžarskem, Češkem, Hrvaškem, v Italiji in Srbiji. Nazadnje je v finalu takega turnirja nastopila to nedeljo, ko se je v Celju prebila vse do finala, tam pa nesrečno izgubila z 2:1. "Treninge imam čisto vsak dan, včasih tudi dvakrat na dan. Ampak mi je res fajn, uživam in ni mi težko," pravi mlada Nika, katere trener je oče Borut Štor, medtem ko za kondicijsko pripravo skrbi Zdravko Kotnik. V veliko pomoč so ji tudi trenerji Urban Marovt, Benjamin Beliš in Robi Cokan. Precej več težav kot s trenersko ekipo, za katero pravi, da je odlična ima s sparing partnerji, teh na Koroškem zelo primanjkuje. "Edini, ki me še premaga, je oče," se nasmehne.

Nejc Strojnik

Čez dobro leto dni, ko bo zaključila z osnovno šolo, si želi šolanje nadaljevati v športnem oddelku ravenske gimnazije, kjer ji bo na roko šla tudi bližina teniških igrišč. "Največ igram na pesku, tudi na trdi podlagi, travnata pride kasneje," pove 14-letnica, ki za treninge uporablja tri loparje, na teden pa strga tri do štiri strune na njih. Kljub temu, da je še mlada, je njen pogled v prihodnost bister, izoblikovan in nedvoumen. Želi si postati najboljša na svetu in v eni sezoni osvojiti vse turnirje za grand slam. Na turnirjih velike četverice bi se lahko, če bo njen napredek tudi naprej tako sunkovit, pojavila čez dve ali pa tri leta. Nad tenisom je pravzaprav navdušena cela družina, precej resno ga namreč igra tudi Nikina 12-letna sestra Ingird. "Katera je zdaj Venus, katera pa Serena?" se je na sprejemu pošalil župan Rožen in obljubil, da si bo kakšnega od Nikinih treningov ogledal v živo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta