Ravnateljici v Črni odrekli podporo

Urška Polanc Urška Polanc
11.03.2020 17:09

Svet zavoda ni podprl edine kandidatke za ravnateljico Osnovne šole Črna Romane Košutnik. Zaposleni na šoli so se včeraj izrekali o nezaupnici predstavnicam zaposlenih v svetu zavoda, a je niso izglasovali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črna na Koroškem Osnovna šola
Urška Polanc

Na več osnovnih šolah (OŠ) po Koroškem se ravnateljicam v tem šolskem letu izteka petletni mandat. Medtem ko dve ravnateljici odhajata v pokoj - Mira Hancman z OŠ Franja Goloba Prevalje in Zvonka Murko s Prve OŠ Slovenj Gradec -, se je Romana Košutnik z OŠ Črna na Koroškem, kjer je ravnateljevala dva mandata, na razpis (vnovič) prijavila kot edina kandidatka, a je v tretje svet zavoda ni potrdil. Šest predstavnikov sveta zavoda, v katerem sedijo trije predstavniki občine oziroma ustanovitelja, trije starši in pet delavcev šole, je glasovalo proti kandidatki za ravnateljico, štirje pa so jo podprli. Večina, četudi tesna, je bila torej proti ponovnemu imenovanju. Postopek izbora ravnatelja v Črni je s tem končan, je povedala Mihaela Goltnik, predsednica sveta zavoda OŠ Črna: "Na tajnem glasovanju seje sveta zavoda edina kandidatka ni dobila zadostne podpore, zato ravnatelja nismo imenovali in smo postopek zaključili." Sledil bo vnovičen razpis, predvidoma v drugi polovici marca. Za obdobje do imenovanja novega ravnatelja - časa za to imajo štiri mesece - bodo imenovali vršilca dolžnosti, je pojasnila Goltnikova. Do prvega aprila, ko se ji izteče mandat, ravnateljica ostaja Košutnikova.

O Košutnikovi negativno občinski svet

Po razpisu je Košutnikova svoje dosedanje delo in vizijo predstavila občinskemu svetu v Črni, ki pa ji je tokrat podal negativno mnenje. Vsa mnenja, tudi obe pozitivni (staršev in zaposlenih), sicer niso zavezujoča, odloča rezultat v svetu zavoda. "Mandatna komisija je v skladu z občinskimi akti določila, da bodo svetniki o podaji mnenja glasovali tajno. Ker je bilo več svetnikov proti (devet od trinajstih), je bilo mnenje negativno," je povedala Romana Lesjak, županja občine.

Osnovna šola Črna bo dobila novega ravnatelja
Urška Polanc
Črna na Koroškem Osnovna šola
Urška Polanc
Urška Polanc

Košutnikova nazaj na Prevalje?

Tudi na prevaljski OŠ Franja Goloba, kjer se Hancmanovi konec avgusta izteče mandat, so že v februarju objavili razpis za novega ravnatelja na šoli. Kljub mnogim ambicijam, ugibanjem in pričevanjem o številnih prijavah sta se naposled prijavili le dve kandidatki, črnjanska ravnateljica Romana Košutnik, ki je na prevaljski šoli že poučevala, bila je tudi pomočnica ravnateljice, in tamkajšnja učiteljica Andreja Tinta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta