Redarji, ki pokrivajo Mežiško dolino in Dravograd, imajo novo vozilo

N.S.
27.05.2022 09:19

Z njim bodo svoje naloge lahko opravljali bolj učinkovito.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina Ravne Na Koroškem

Ker so stari avtomobili dotrajani in so jih redarji doslej delili z vozili za namen občinskih služb in s prostovoljnimi šoferji, za namen izvajanja brezplačnih prevozov za starejše in invalide ter razdeljevanje viškov hrane in drugo, je medobčinska redarska služba opravila nakup novega vozila, ki so ga redarji, po potrebni nadgradnji in ustrezni označitvi, zdaj tudi prevzeli.

Ob predaji avtomobila je vodja medobčinskega redarstva občin Mežiške doline in Občine Dravograd Irena Došen izrazila navdušenje nad novo pridobitvijo, ki zagotavlja boljše in bolj varne delovne pogoje za 3 zaposlene redarje, ki pokrivajo celotno Mežiško dolino in Občino Dravograd.

Vrednost novega vozila skupaj z ustrezno označitvijo je 17.906,56 evrov, sofinanciranje, glede na delež prebivalcev, pa po občinah pomeni: Prevalje 20 odstotkov, Mežica 11 odstotkov, Črna na Koroškem 10 odstotkov, Dravograd 26 odstotkov in Ravne na Koroškem 33 odstotkov. 

V lanskem letu so na Medobčinskem redarstvu obravnavali 1.439 postopkov, od tega 691 na Ravnah, 39 na Prevaljah, 184 v Mežici, 173 v Črni in 352 v Dravogradu ter izdali skupno 579 plačilnih nalogov (največ na Ravnah 335 in najmanj na Prevaljah 15) ter 813 opozoril (327 na Ravnah, 22 na Prevaljah, 98 v Mežici, 141 v Črni in 225 v Dravogradu).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta