S Šifrerjem in ob spremljavi godbe so Mežičani zapeli stoje

tor
26.12.2023 17:21

Tradicionalni božično-novoletni koncert mežiške rudarske godbe je tokrat popestil Andrej Šifrer s ponarodelimi uspešnicami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Šifrer je sicer letošnji dobitnik strokovne nagrade Zlata piščal za življenjsko delo na področju glasbe.
Tomaž Ranc

Pihalni orkester Rudnika Mežica je na praznični ponedeljek spet napolnil športno dvorano v Mežici. Na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu ga je tokrat že drugič vodil novi dirigent Luka Krof. Godbenice in godbeniki so, preden so stopili na oder, tudi tokrat koncert pričeli s tradicionalnim rudarskim vzklikom "srečno", nato pa z izvedbo navdušili zbrano občinstvo, ki je do zadnjega napolnilo dvorano. Za vse je celo zmanjkalo sedežev in so morali stati. Godba je imela sicer letos 70 nastopov in se je tudi pomladila. Mežiški župan Mark Maze je v pozdravu izpostavil, da se je ob letošnjih poplavah, ki so prizadele kraj, solidarno potrdilo, da smo del skupnosti, pri čemer vsak prispeva svoj del.

Gost koncerta je bil Andrej Šifrer, ki je zapel nekaj svojih ponarodelih uspešnic (Ostani z nami, Uspavanka za Evo, Gorska roža...), ljudi pa najbolj navdušil s pesmijo Za prijatelje, ki jo je publika z njim zapela stoje. Skladbe je za pihalni orkester priredil dirigent Krof, na kitari pa je orkester spremljal domači glasbenik Dejan Dimec.

Andrej Šifrer na božično-novoletnem koncertu v Mežici.  
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta