Sedem okuženih v Domu starejših na Fari

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
05.11.2020 19:22

Rdečo cono so vzpostavili v prostorih fizioterapije, ki je zdaj zaprta. Zaposleni za zdaj brez okužb. Direktorica doma starejših Stanka Vauh prosi, če lahko kdo domu priskoči na pomoč in brezplačno odstopi avtodom ali počitniško prikolico, v kateri bi se zaposleni lahko spreoblačili ali odpočili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jurij Berložnik

Stanka Vauh, direktorica Doma starejših na Fari na Prevaljah je povedala, da je v domu na novi koronavirus trenutno pozitivnih sedem stanovalcev. Dva stanovalca sta bila pozitivna že včeraj (eno okuženo osebo so odkrili sami, eno pa so vrnili iz bolnišnice, ker so rabili posteljo), nato pa je bilo od 22 včeraj vzetih brisov pozitivnih še 5, ostali pa so bili negativni. Tudi vsi zaposleni v negovalni službi so zdravi. 

"Rdečo cono smo naredili v prostorih fizioterapije, ki so jo spraznili, ker moramo okužene ločiti od preostalih stanovalcev. Zelo smo zadovoljni, da so nam odstopili prostore, da nam stanovalcev ni potrebno seliti. Po moji oceni je tam prostora za okoli 20 postelj in okužene stanovalce bomo skušali zadržati tukaj, da jih ne bi selili po telovadnicah, " je povedala Vauhova.

Danes so vzeli brise še od dveh stanovalcev in treh zaposlenih. 

Vauhova je izrazila tudi prošnjo, če bi lahko kdo priskočil na pomoč in brezplačno posodil avtodom ali počitniško prikolico, ki bi ga postavili pred domom, da bi se zaposleni lahko spočili ali spreoblačili. Vsi, ki bi želeli pomagati, lahko pokličejo na njeno številko (041) 624 164. 

Fizioterapija sicer sodi k dejavnosti Zdravstvenega doma Ravne.

"Fizioterapijo smo zaprli, te dejavnosti ne izvajamo, o čemer smo obvestili paciente. Ni konca, to je spirala, za katero ne vemo, kako se obrača, upam, da bodo na Prevaljah stvari ustavili že v prvih desetih dneh," je dejal direktor Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem Stanislav Pušnik.

Preostale dejavnosti, razen fizioterapije, sicer delujejo normalno. In kako je okužbami med zaposlenimi v ZD Ravne na Koroškem? "Med zaposlenimi imamo trenutno v karantenah štiri zaposlene, pri čemer se dva zaposlena jutri vračata, imamo pa še dva bolniška staleža zaradi okužbe, tudi eno zdravnico. Trenutno je stanje zadovoljivo, delamo enako naprej. Se pa  generalno po vseh odvzetih brisih v dolini kaže, da je nekoliko manj pozitivnih, recimo petina, ampak stvari se lahko hitro spremenijo", odgovarja Pušnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta