Slovenj Gradec: Skozi Glavni trg še vedno za 20 centov

Jasmina Detela Jasmina Detela
01.04.2023 12:30

Občina začasno zadržala izvajanje odloka o ureditvi in pravilih cestnega prometa. Pri nekdanjem Adientu do nadaljnjega brezplačno parkiranje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po peticiji uporabnikov, lastnikov in najemnikov poslovnih prostorov v središču mesta se tarifa z aprilom ne spreminja.
Jasmina Detela

Z današnjim dnem bi stopiti v veljavo občinski odlok o ureditvi in pravilih cestnega prometa v slovenjgraški mestni občini, ki je predvideval nekaj podražitev. Vsak, ki bi se želel z avtom peljati skozi mestno jedro ali tam parkirati, bi moral odšteti evro (velja za do ene ure, od ene do dveh ur je 1,5 evra, potem se cena za vsako uro parkiranja zvišuje za en evro). Do zdaj je bila tarifa 20 centov do 15 minut, po zadnjih informacijah z občine ta do nadaljnjega tudi ostaja v veljavi.

"Po sprejetju omenjenega odloka smo prejeli peticijo uporabnikov, lastnikov in najemnikov poslovnih prostorov v središču mesta proti spremembam parkirnega režima v mestnem jedru. Zadevo bo kmalu obravnaval svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, pripravil stališča ter jih posredoval županu Tilnu Kluglerju in mestnemu svetu. Z aprilom tako v mestnem jedru še ne bodo uveljavili sprva načrtovane spremembe v prometnem režimu in ceni parkiranja," so pojasnili pri mestni občini.

Do nadaljnjega ostaja brezplačno tudi parkiranje ob Kuharjevem parku (pri nekdanjem Adientu). Včeraj so na parkirišču postavili signalizacijo za prepoved parkiranja tovornih vozil in začeli s poostrenim nadzorom, v okviru katerega bodo redarji obveščali in opozarjali voznike tovornih vozil, da na parkirišču ne smejo več parkirati in jih preusmerjali drugam. Pri občini obiskovalce vabijo, da v čim večjem številu koristijo parkirišče, ki je v neposredni bližini mestnega jedra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta