Slovenj Gradec: Sprehod, ki je prerasel v prepoznavni turistični produkt

N.S.
23.05.2022 14:54

Minulo soboto je Koroški pokrajinski muzej (KPM) organiziral že 30. jubilejni sprehod ob mestnem obzidju Slovenj Gradca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Gačnik

Sprehod je, kot je zdaj že v navadi vodila Nataša Škorjanc, ki si ni predstavljala, da se bodo sprehodi obdržali tako dolgo in da bodo tako uspešni. V KPM so s sprehodi začeli leta 2017, ob 750-letnici omembe mesta Slovenj Gradec. Preteklo nedeljo pa je tako praznoval že 755-letnico. Listina, v kateri se Slovenj Gradec omenja kot civitas-mesto, je namreč datirana z 22. majem 1267. Sobotni sprehod je tako sovpadal s praznovanjem mesta, zato sta dogodek soustvarila tudi Mestna občina Slovenj Gradec in Javni zavod Spotur. 

Sprehajalce je pozdravil podžupan Peter Pungartnik in poudaril pomen spoznavanja kulturne dediščine ter bogate mestne zgodovine.Družina Breznik in slovenjgraški pihalni orkester sta dogajanje popestrila z glasbenimi vložki, društvo kmetic Mislinjske doline je pripravilo pogostitev, v Ars Caffeju Sg pa so poskrbeli za tekočo osvežitev. S sprehodi bodo v muzeju nadaljevali saj so postali prepoznavni turistični produkt mesta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta