Slovenjgraška bolnišnica ostaja brez direktorja: Proceduralni zapleti in dileme, ali sploh delajo prav

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
26.09.2024 19:12

Po dobri uri razprave za zaprtimi vrati so člani sveta zavoda slovenjgraške splošne bolnišnice sejo prekinili. Novega direktorja tudi v drugo niso izbrali, tokrat se je zataknilo še pred predstavitvijo kandidatov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je brez direktorja že od februarja, ko je mesto prvega moža največje koroške zdravstvene ustanove po svoji želji zapustil Janez Lavre. Člani sveta zavoda so o novem direktorju prvič odločali v začetku julija, takrat sta se za funkcijo potegovala Ksandi Javornik, ki trenutno bolnišnico vodi kot vršilec dolžnosti, in Vladimir Topler, a nihče od njiju ni dobil zadostne podpore, veljavna sta bila le dva glasovalna lističa.

Razpis so zdaj ponovili, tokrat so prispele tri prijave, o novem direktorju pa bi bili morali člani sveta zavoda glasovati na današnji seji. A se je zataknilo. Sejo so namreč po dobri uri razprave za zaprtimi vrati - zunaj nismo ostali le mediji, temveč tudi poslovodstvo bolnišnice -prekinili. "Razpisna komisija je podala zapisnik in pri razpravi smo sejo prekinili. Imeli smo nekaj nesoglasij med člani in je bilo najbolje, da določene stvari premislimo pred nadaljevanjem seje, ki bo prihodnji teden," je pojasnil predsednik sveta zavoda Primož Stošicki, ki o tem, za kakšna nesoglasja je šlo, ni želel govoriti. "Imeli smo razpravo o procesu, imeli smo dileme o procesnih ravnanjih in bomo premislili o zadevi," je še dejal.

Nejc Strojnik

Sejo so torej prekinili še pred predvidenimi predstavitvami kandidatov, za postopek pa to po besedah Stošickega ne pomeni ničesar bistvenega. "Nadaljevanje bo v prihodnjem tednu, to je znotraj vseh zakonskih in ostalih rokov. Ni zagate, da ne bi mogli prihodnji teden nadaljevati. Mogoče je malo neudobno za kandidate, ki so bili vabljeni na današnji razgovor, ampak bolje to kot da storimo kakšno procesno napako."

Predsednik sveta zavoda slovenjgraške bolnišnice ob tem dodaja, da se niso pogovarjali o katerem od kandidatov, ampak o tem, ali lahko na točki, kjer so, razpravo nadaljujejo, saj da so se proceduralno zapletali. "Noben sklep ni bil sprejet, razen da je seja prekinjena, ker se nismo mogli poenotiti, ali delamo prav ali ne," je še dodal Stošicki, ki za konkretna pojasnila o tem, kaj se je dogajalo v dobro uro dolgi razpravi, ni bil pri volji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta