Solidarnost zmaguje: Domači podjetnik bo izdelal kontejner

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
06.11.2020 11:19

V Domu starejših na Fari na Prevaljah ostajajo pri sedmih okuženih stanovalcih, vsi včeraj odvzeti brisi negativni, a odvzeti trije novi. Velik odziv na prošnjo doma za pomoč: domači podjetnik Baltić bo za garderobo in počitek osebja doma izdelal poseben kontejner.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Domu starejših na Fari na Prevaljah sicer živi 180 stanovalcev. 
Tomaž Ranc

Kot smo poročali včeraj, je v Domu starejših na Fari na Prevaljah sedem okužb stanovalcev z novim koronavirusom. Okuženi stanovalci so nameščeni v t. i. rdeči coni, ki so jo vzpostavili na območju fizioterapije v domu. "Od sedmerice okuženih imata dva lažje simptome, pet pa jih je brez simptomov. Z njimi dela dvanajst ur polna ekipa, ki upošteva vse protokole nacionalnega inštituta za javno zdravje in ministrstva za zdravje," je povedala direktorica doma Stanka Vauh.

In kaj so pokazali včeraj odvzeti brisi stanovalcev in zaposlenih? Vseh pet včeraj odvzetih brisov je bilo negativnih, so pa na novo testirali tri stanovalce.

V hiši je ob rdeči vzpostavljena tudi t. i. siva cona, tam so trenutno na opazovanju vsi tisti testirani, ki so bili negativni in se spremljajo naprej, to je 17 stanovalcev.

Stanka Vauh: "Imeli smo velik odziv na prošnjo za pomoč. Podjetnik bo izdelal kontejner, še danes bo prišel po mere." 
Jasmina Detela

"Trenutno je v domu 179 stanovalcev, ostalo življenje poteka normalno, stanovalci, kjer ni bilo okužb, živijo v običajnem ritmu, gredo lahko tudi v park, držijo se bolj vsak zase in upoštevajo navodila in ukrepe, svojci pa imajo na razpolago dve telefonski številki, preko katerih se lahko povežejo s stanovalci (vidijo in slišijo po skypu) in sta objavljeni na spletni strani. Obvladujemo položaj v celoti," je dejala Vauhova, ki je naletela tudi na velik odziv javnosti, ko je tudi preko medijev prosila za avtodom ali počitniško prikolico, kjer bi se lahko zaposleni preoblačili in spočili.

"Bil je res velik odziv, ampak smo se vmes že dogovorili preko civilne zaščite in gospod Baltić nam bo izdelal kontejner, še danes bo prišel po izmere in na pogovor, kaj bi kontejner potreboval," je povedala

Fizioterapija v DSO na Fari trenutno ne deluje. 
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta