Stanovanja bi napolnili takoj

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
24.02.2020 15:17

Na Ravnah, Prevaljah in v Mežici bi stanovanja napolnili, pravi direktor Stanovanjskega podjetja Ravne Benjamin Jakičič, ki kot upravljalec spremlja razmere na trgu. Žal se deset let ni gradilo skoraj nič, izrazito se gradnja prebuja le v Slovenj Gradcu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vile Homški park z novimi stanovanji nastajajo v Slovenj Gradcu. Gradili so jih zasebni investitorji, podjetje NIK-LAR bivšega nogometnega reprezentanta Nejca Pečnika. 
Tomaž Ranc

Stanovanjsko podjetje Ravne, ki je v lasti Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, upravlja 10.258 stanovanj po Sloveniji. Od tega jih je dobrih 4000 na Koroškem. Razmere na stanovanjskem trgu v regiji dobro poznajo, saj gre za njihovo osnovno dejavnost. Niso investitorji, zgolj upravljavci, a tudi pri njih že leta čutijo povpraševanje.

Potreba po najmanj stotih stanovanjih

"K nam prihajajo ljudje, ki so zainteresirani za stanovanja za najem iz takih in drugačnih razlogov. Mi jih opremimo z informacijami, kam naj se obrnejo za najem ali nakup. Težko bi govoril o številkah, vseeno pa menim, da je na Koroškem takojšnja potreba po najmanj stotih stanovanjih. Vsak mesec je trend tega povpraševanja enak, to je sezonske narave. Ko prideta sezona in razmah v gradbeništvu in kaki drugi gospodarski dejavnosti, je povpraševanje večje, ker se odpirajo nova delovna mesta, pridejo ljudje, ki so dobili službo in iščejo namestitev zase in za družino," opisuje direktor Stanovanjskega podjetja, ki je bilo nekdaj v lasti ravenske železarne, Benjamin Jakičič.

Občine naj se prebudijo

V Stanovanjskem podjetju vzporedno spremljajo tudi trg novogradenj in opozarjajo na vzroke povpraševanj. "V lanskem letu je trg nekoliko zaživel, saj se gradi kar nekaj objektov. Največ v Slovenj Gradcu, pa tudi v Mežici in na Prevaljah. Verjamem pa, da se bodo v bodoče vse lokalne skupnosti prebudile in izkoristile priložnost, da tudi same pristopijo k postopku umestitve objektov v okolje. V zadnjih desetih letih, morda še kaj več, na Koroškem ni bilo zgrajenega ničesar, zaradi tega je ta trg zelo hendikepiran in ima veliko potreb. Verjamem, da bodo investitorji ta potencial sprevideli in videli priložnost ter v okolje umestili nove stanovanjske enote," dodaja Jakičič.

Benjamin Jakičič: "Upam, da bodo investitorji in lokalne skupnosti sprevideli potencial."
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta