Tradicionalna kolesarska dirka na Koroškem: Si upate skočiti na Strojno?

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
10.09.2024 18:00

Mladinski svet Ravne na Koroškem v nedeljo ljubitelje kolesarstva in gibanja v dobri družbi vabi na tradicionalni, že šesti Skok na Strojno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Udeleženci letošnjega Skoka na Strojno 
Ms Ravne

Zbirno mesto tekmovalcev bo pri Mladinskem domu v Strojnski Reku, kjer bodo ob 10. uri pognali pedale. Tudi letos se bodo kolesarji za nagrade in najvišja mesta borili v štirih kategorijah, in sicer cestno kolo, gorsko kolo, električno kolo in pony, ki bodo razdeljene po starosti in spolu. Prijave bodo zbirali tudi na dan dogodka, a zaradi nižje startnine se na dirko velja prijaviti v predprijavi, na spletni strani Mladinskega sveta Ravne na Koroškem. 

Cilj bo pri nekdanji šoli v Strojni, tekmovalci bodo do vrha premagali devet kilometrov in pol in 550 višinskih metrov, pri čemer bo povprečni naklon trase slabih šest odstotkov. Organizatorji imajo za najboljše pripravljene pokale in kolajne, vsak tekmovalec pa na cilju dobi malico in pijačo. Lani je absolutno najboljši čas dirke in najboljši čas med cestnimi kolesarji dosegel Tadej Sedar, ki je vzpon premagal v 26 minutah in 22 sekundah, med ženskami pa je bila najhitrejša Patricija Goričan

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta